Vilka är de bästa magsår Remedies?

November 14

De bästa magsårsmedel är oftast de som en läkare rekommenderar. Många magsår orsakas av en bakterieinfektion. De kräver medicinering för att läka. Vanliga läkemedel som används för detta tillstånd omfattar antibiotika för behandling av infektionen, samt läkemedel för att sänka magens syranivåer. Förutom föreskrivna behandlingar, kan patienterna förbättra sin hälsa genom val av livsstil.

Några vanliga magsårsmedel innefattar antibiotika, såsom amoxicillin, metronidazol och klaritromycin. Dessa läkemedel bekämpa Helicobacter pylori, eller H. pylori, bakterier som ofta orsakar magsår. En läkare kan rekommendera en kombination av dessa läkemedel. Patienterna bör följa alla doseringsanvisningar och fullfölja hela kuren, även om de mår bättre.

En protonpumpshämmare (PPI) kan också rekommenderas. Detta är en typ av medicin som minskar syra i matsmältningskanalen. Det fungerar genom att stoppa pumparna som utsöndrar syra i magen. Protonpumpshämmare kan uppmuntra sår att läka och minska smärtsymtom. Några exempel på protonpumpshämmarna innefattar omeprazol, esomeprazol, och rabeprazol.

Patienter kan också inkludera sura blockerare i sin arsenal av magsår rättsmedel. Sura blockerare eller histamin (H-2) blockerare, också arbeta för att minska mängden syra i mag-tarmkanalen. Vissa är tillgängliga genom recept, medan andra kan hittas over-the-counter. Exempel på sura blockerare läkemedel innefattar cimetidin, nizatidin och ranitidin.

För snabb smärtlindring, kan man försöka antacida. Dessa neutralisera magsyra, snarare än att arbeta för att minska den. Innan man överväger användning av antacida medicinering bör dock patienterna frågar en läkare om det skulle påverka andra behandlingar.

Förutom antibiotika och läkemedel som minskar eller neutraliserar magsyra kan patienter överväga att ta en cellskyddande medel. Dessa sår rättsmedel inkluderar produkter som finns over-the-counter, som vismutsubsalicylat. Receptbelagda alternativ inkluderar misoprostol och sukralfat. Cytoprotektiva medel är läkemedel som hjälper till att skydda slemhinnan i magen och tarmkanalen. Detta kan bidra till att förhindra ytterligare skador på vävnaderna.

Innan en behandling ska patienten helt avslöja alla andra droger de tar. Vissa sår rättsmedel kan interagera med andra mediciner. Patienterna bör också vara medvetna om de eventuella biverkningar av behandlingen. Exempelvis kan protonpumpshämmare ökar risken för höftfraktur när de tas på en långsiktig basis.

I vissa fall kan såret inte orsakas av H. pylori. Användningen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan vara den skyldige istället. Patienter som faller under denna kategori bör upphöra att ta NSAID, som ibuprofen och acetylsalicylsyra. Andra livsstilsrelaterade sår rättsmedel inkluderar undvika koffein, alkohol och tobak. Om symtomen förvärras med konsumtion av kryddstark mat, bör dessa produkter också undvikas.

  • Ett magsår är en urholkning i magslemhinnan.
  • Amoxicillin ordineras ofta för att behandla magsår.
  • Cigarettrökning kan förvärra magsår.
  • Antacida kan användas för att lindra symptom på magsår.
  • Antibiotika är ett vanligt sår botemedel mot Helicobacter pylori.
  • Citronsaft kan göra sår värre.