Vad är en kartong Boat?

November 13

Papp Båten gjorde sitt första framträdande i 1962, då Davis Pratt av Southern Illinois University byggt en som en fysikprojekt. I ett försök att bevisa att kartong kan uppfylla huvudmännen i bärighet, använde Pratt wellpapp för att producera en farkost som var åtta fot (2,44 meter) lång, 30 inches (76 cm) bred och 12 inches (30,5 cm) i djupet, kan bära en 225-pound (102,6 kg) person. Papp båten själv vägt 20 pounds (9,07 kg).

För att uppfylla målet om hans projekt, Pratts farkosten hade att resa 100 fot (30,4 meter) utan att sjunka, och den passerade det testet lätt. Det väckte också uppmärksamhet av ekonomiskt utmanade båt älskare över hela USA, och snart imitatörer var överallt. Southern Illinois värd en papp båt regatta 1974, en händelse som expanderat till dussintals liknande tävlingar över hela landet. Mer än 30 år senare, är det mest populära sådan händelse världens Championship kartong Boat Races på Greers Ferry Lake i Heber Springs, AK.

Förutom att vara billigt - en typisk kartong båt kan byggas för under $ 50 $ (USD) - dessa kanonbåtar har vunnit popularitet på grund av sin mångsidighet och enkel transport. Tillverkad av vikta ark av wellpapp sammanfogas med lim och kanal eller gips band och vattentätats i skarvar och kanter med kontaktcement, kan de formas till en mängd olika fantasifulla former. De enda begränsningarna på en papp båt är fantasin hos byggare och viktbärande kapacitet farkosten själv. Konkurrerande båtar på Heber Springs under senare år har inkluderat en sex-passagerare lokomotiv, en dragster och en giraff.

Men kartongen båten har också vuxit bortom nyhetsvärdet. Med över 1.500 entusiaster över hela USA och i hela världen, är det nu används för rekreation, fiske och kajakpaddling. Generellt drivs med kajak åror, är det inte rekommenderas för saltvatten, och inte heller för användning i forsar. Ämnen förbjudits konkurrenskraftiga cardboat båtliv inkluderar epoxi, glasfiber, metall och pre-vaxad kartong. Vissa cardboat båtar har pågått i mer än 20 år.