Att bli av påsar under ögonen

December 27

Det är ingen överraskning att när man blir äldre och livligare och ditt liv blir mer hektiskt och fylld med saker att göra, och du bara trött. Det verkar nästan som ett varumärke för vuxenlivet, att ständigt vara trött och bara lite sömn berövade. Efter längre mängder sömnbrist, det börjar finnas fysiska manifestationer av din trötthet, och en av dessa manifestationer är påsar under ögonen. Påsar under ögonen är aldrig ett bra utseende och kan faktiskt påverka saker som anställningsintervjuer, sociala evenemang och datum negativt. Om du lider av att ha påsar under ögonen, här är några sätt att bli av med dem.

Påsar under ögonen är ofta orsakas av en brist på sömn, men kan också orsakas eller förvärras av andra orsaker. Dessa andra orsaker är allergier mot mat eller kosmetika, vätskeretention, salt mat, rökning, K-vitaminbrist, och gnugga i ögonen. Var och en av dessa orsaker kan lägga till påsar under ögonen, och lyckligtvis, var och en av dessa kan behandlas med relativ lätthet.

Om den primära orsaken är allergier, sedan vidta nödvändiga åtgärder för att behandla allergin. Ta medicin eller ta bort dig själv från allergen om möjligt. Om du bestämmer att dina väskor orsakas främst på grund av vätskeansamling, öka ditt vattenintag. Om du röker, sedan ta dessa åtgärder som du behöver för att sluta; denna form av avhjälpa dina väskor kommer förmodligen att ta lite längre tid, eftersom att sluta röka är inte precis en övernattning. Ta vitamin K kosttillskott och andra vitaminer och mineraler hjälper om dina väskor är relaterade till vitaminbrist. Du bör också äta hälsosamt och få lämpliga mängder av sömn. Speciellt om dina väskor är relaterade till dålig hälsa och sömnmönster, sedan förbättra din kost och sömnmönster är avgörande.

Medan du väntar på påsarna under ögonen för att gå bort, kan du använda smink för att dölja den fulla bördan av dina väskor. Använd en concealer som matchar din hudton; badda lite under ögonen så att du kan minska den fulla effekten av påsarna under ögonen. Men du absolut inte bör överdriva makeup. Om du lägger för mycket concealer under ögonen, då du kommer egentligen bara betona påsarna, vilket gör dem ser värre.

Så, om du lider av dåliga påsar under ögonen, vara säker på att det finns ett sätt att fixa det. Om du vidta lämpliga åtgärder för att ändra några livsstilsmönster (dvs, sova, äta, övning), då dessa påsar under ögonen kommer att blekna och du ska vara bra att gå!