Vad är Air National Guard?

September 16

Air National Guard är en reservstyrka enligt United States Air Force. Medlemmar av Air National Guard är distinkt från medlemmar i flygvapnet Reserver eftersom deras främsta uppgift är att de stater där de är stationerade, men de kan mobiliseras och användas som vanliga medlemmar av de väpnade styrkorna som behövs. Däremot medlemmar av flygvapnet Reserver rapporterar direkt till flygvapnet och den federala regeringen.

Medlemmar av Air National Guard inkluderar piloter, underhållspersonal, tekniker och annan stödpersonal. Enheter kan vara baserade på militärbaser eller kommersiella flygplatser, med ett antal National Guard enheter som delar flygplatsanläggningar i utbyte mot att bidra till underhåll och säkerhet. Även reserverna tout själva ofta som att vara öppen för människor som vill tjäna "två veckor om året eller en helg i månaden," medlemmar av Air National Guard oftast måste arbeta mycket mer för att hålla upp sina meriter. Många arbetar som piloter i civila liv, och en del arbete som civila anställda i Air National Guard som kan övergått i militära medarbetare som behövs.

I fredstid, Air National Guard enheter i respektive stater och territorier i USA svara på förfrågningar från guvernören och andra statliga tjänstemän. De kan vara inblandade i saker som den allmänna säkerheten uppdrag, reaktion på miljökatastrofer, wildland brandbekämpning och andra omständigheter under vilka piloter och flygbesättningar skulle vara användbara. Guvernörer kan även uppmana sina statliga Air National Guard att hantera oroligheter, uppror, och andra sociala frågor.

USA: s regering kan också begära tjänster av Air National Guard. Liksom andra medlemmar av reserverna, kan människor i National Guard hämtas i aktiv tjänst och skickas till krigszoner. De kan också användas för att hantera inhemska situationer och oro, i egenskap av en snabbinsatsstyrka i händelse av att USA invaderas, utsatt för terroristattacker, eller inblandad i andra instabila politiska situationer. Till exempel kan ordföranden sända Air National Guard att åtgärda ett uppror i en enskild stat.

Denna antenn milis har sina rötter i ett antal civila flygteknik organisationer, med den första approximation av en sann Air National Guard som monteras 1916. Sedan dess har organisationen vuxit kraftigt. Människor som vill gå med i Guard och reserver kan dra nytta av en rad förmåner och program som erbjuds i utbyte mot militärtjänst.

  • Nationalgardet växte fram ur miliser som inrättats för att försvara sig mot attacker från indianerna.
  • Nära flygunderstöd och attackflygplan som A-10 Thunderbolt II, som också kallas "Warthog", har tilldelats flera Air National Guard enheter.