Förståelse Acid peels

September 14

Du har säkert hört uttrycket "kemisk peeling" innan, men du kanske inte vet vad det innebär. Det kan till och med låta lite skrämmande! När du vet vad kemisk (eller syra) peeling är, så kommer du att kunna göra ett välgrundat beslut om huruvida sura peeling är rätt för dig. Kemisk peeling har sina för- och nackdelar, och du måste närma sig dem med en viss försiktighet och kunskap.

Kemisk peeling, i definition, är enkla att förstå. Det är i huvudsak att avlägsna det översta lagret av huden genom kemiska medel, som lämnar den nya lagret av huden slätare och med färre rynkor. Det är en regenerativ idé, och en som kan fungera, men kan också skada huden. Det finns en mängd olika kemisk peeling, som inkluderar alfa- och beta hydroxy syra peeling, Jessner s peeling och triklorättiksyra peeling.

Alpha hydroxy peeling använder naturligt förekommande karboxylsyror som glykolsyra. Detta skal är den mildaste av de kemiska peeling, åstad färre och mindre djupa fina rynkor, behandling av torrhet, akne och ojämn pigmentering. Något unikt om alpha hydroxy peeling är att de kan kombineras med din vanliga rengöringsmedel. Beta hydroxy peeling blir allt vanligare, börjar ersätta alfa peeling som oftast används. Beta peeling fungerar bättre med att kontrollera oljor och ta bort fler döda hudceller.

Jessner s peeling kombinera salicylsyra, mjölksyra, och resorcinol att bryta intracellulära bryggor mellan keratinocyter. Trichlotoacetic syra peeling är en mer mellanliggande nivå av kemisk peeling och anses vara en djupare typ av skal, skalar hela vägen in i retikulära dermis. Detta är något som bör användas med försiktighet och reserv på grund av dess allmänt nötande natur och potential för att orsaka betydande ärrbildning om den inte används på rätt sätt. Dessa peeling arbetar med att jämna ut fina rynkor, ta bort ytliga fläckar, korrigera hudpigmentering, och de fungerar bäst på mörkare flådda patienter. Punkter att tänka på om triklorättiksyra peeling är att de kan kräva en förbehandling, kan kräva upprepade behandlingar för full mandat effektivitet den stränga användningen av solskyddsmedel, kommer att ta flera dagar att återhämta sig, och risken för ärrbildning.

Så, nu vet du grunderna bakom syra peeling, kan du bättre avgöra om det är vad du vill göra. Om du behöver en annan, mer specialiserad åsikt, bör du se en hudläkare. Arbeta med din hudläkare för att avgöra om syra peeling kommer att vara friska för dig och din hud, och alltid vara försiktig när man gör någon form av förfarande som denna.