Ge en uppslukande upplevelse med appar för iPad

November 28

En iPad app kan erbjuda en mer uppslukande upplevelse jämfört med en iPhone-app genom att lägga till mer innehåll - helsidor från Internet eller i minnet, kartor du kan zooma in på, video i helskärm och bildspel med musik, och så vidare.

Människor kan njuta av denna innehåll när du är borta från sina skrivbord - på vardagsrum soffor, på kaféer, på tåget - och lättare dela den med andra än de kan med hjälp av en iPhone eller iPod touch. Å andra sidan, människor har alltid sin smartphone med dem, så att du hittar många fördelar för en iPhone-version av appen.

När det är möjligt, lägga till en realistisk, fysisk dimension till din ansökan. Peka Hockey på iPad omsluter dig helt i en upplevelse som liknar den fysiska spelet så bra. Men det är också en bra idé att förlänga vissa fysiska metaforer, som tidningen eller boken sidan, för att ge en mer uppslukande upplevelse.

The New York Times, till exempel utformat en iPad-app som ser ut som en tidning och innehåller även inbäddade, fullt fungerande filmer (inte bara videor som visas i ett separat fönster). I iBooks, dra dig på sidan för att gå till nästa, precis som en riktig bok, men du kan också söka i hela texten, lägga till bokmärken och ändra teckenstorleken.

Spelar Need for Speed ​​Shift för iPad från Electronic Arts känns som du ska köra på displayen med händerna när du styra bilen med hjälp av iPad som en ratt. Den högupplösta skärmen är bara inches från ditt ansikte - synfältet och känslan av hastighet du får är otrolig.

Den fullskärmsvisning är också fullt tryckkänslig - du kan trycka på en bil för att se in i den, knäpp en verklighetstrogen växelspak att växla, och knacka backspegeln att titta bakom dig.

Även allmännyttiga appar kan omprövas för att bli en bättre upplevelse. På iPhone, är programmet Kontakter en strömlinjeformad listan, men på iPad är Kontakter en adressbok med ett vackert konkret utseende och känsla. Ju mer verklighetstrogna din ansökan ser ut och fungerar, desto lättare är det för folk att förstå hur det fungerar och tycker om att använda den.

Men återigen, är iPhone Kontakter app alltid med dig, medan din stackars iPad ofta blir kvar hemma ensam.

Den bästa metoden för många appar är att ha en bärbar iPhone-version och en uppslukande iPad-version. Du kan utveckla båda versionerna i en enda universell app - byggd av en enda universell Xcode projekt.