Hur kan jag bli av med ett ben muskelkramp?

November 25

Du kan bli av med ett ben muskelkramp, även vanligtvis kallas en Lårkaka, med hjälp av is, massage, och förhöjning av benet. En annan sak du kanske vill försöka hjälpa dina benkramper är stretching övningar, men dessa övningar bör fortsätta endast om de inte orsakar dig någon ökad obehag. Om du får ett ben muskelkramp på natten medan du försöker sova, kanske du kan för att lindra smärtan genom att ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. I händelse av att dina problem med kramp i benen är kronisk, kan du se din läkare för att fastställa den underliggande orsaken till kramper.

Ice anses vara en av de mest användbara saker att använda för kramp i benen. En av anledningarna till att isen kan vara så hjälpsamma för att eliminera smärta och svullnad från ett ben muskelkramp beror på att kylan kan tygla venerna inne i benet, vilket kan minska blodflödet och minskar svullnad i det drabbade området. Var noga med att inte tillämpa isen direkt på huden, eftersom det finns en risk för förfrysning inträffar när isen är kvar på för länge. Innan ansökan isen till benet, linda benet upp i en handduk så att isen inte kommer i direkt kontakt med den.

Massage är ett annat sätt att bli av med ett ben muskelkramp. Du kan antingen göra detta på egen hand eller få någon att hjälpa dig. Massage kan vara särskilt användbart precis efter träningen, och du kanske vill överväga massera benen regelbundet efter träning eller någon annan typ av ansträngande aktiviteter. Det är möjligt att regelbundna ben massage också kan bidra till att förhindra muskelkramper i benen, särskilt om de görs efter träningen.

Höjning benet kan också vara användbart för att bli av med ditt ben muskelkramp. Du bör ligga platt på rygg med din trånga benet upphöjts till en nivå ovanför ditt hjärta. Att göra detta kommer att orsaka blod i benet för att strömma till ditt hjärta, vilket bör bidra till att minska smärta och svullnad i ett ben. Om du inte tycker det är för smärtsamt att göra det, kan du också prova att sitta på golvet med benen rakt ut framför dig och sträcka framåt. Somliga påstår detta stretching övning hjälper att bli av med sina ben muskelkramper.

Om benkramper är en vanlig problem för dig och verkar särskilt besvär på natten, kan du behöva ibland ta smärtstillande vid sänggåendet så att du kan sova. Tänk på att inte rekommenderas regelbunden användning av smärtstillande, och kroniska benkramper bör ses om av en läkare. Ibland benkramper uppstå på grund av vitamin- och mineralbrist, eller de kan vara symtom på andra hälsoproblem. Dröj inte få dina symptom som utvärderats av en läkare om de kramper inträffar ofta.

  • Stretching övningar som inte orsakar någon ytterligare obehag kan användas för att behandla ett ben kramp.
  • Vistas hydrerad hjälper till att förhindra kramper.
  • Tillämpa is kan hjälpa till att lindra en Lårkaka.
  • En person med definierade benmuskler.
  • Den humana muskelsystemet.