Vad är en Biweekly hypotekslån?

January 27

En varannan vecka inteckning är ett bostadslån där låntagaren betalar halva den månatliga utbetalningen varannan vecka. Den logiska grunden för denna typ av lån är att det tillåter låntagaren att betala lånet av snabbare. Istället för att göra 12 månatliga betalningar per år, faktiskt gör låntagaren 26 halv betalningar eftersom det finns 52 veckor på ett år. Genom att göra varannan vecka betalningar låntagaren faktiskt betalar motsvarande 13 månatliga betalningar varje år.

Fördelen med denna betalningsplan är att genom att betala mer för varje år, kan låntagaren realisera besparingar på den totala räntebelopp som betalas på grund av att lånebeloppet betalas ut snabbare. Beroende på storleken på lånet och räntan, kan låntagarna minska återbetalningstiden med flera år och spara tusentals dollar i ränta. För ägare som inte planerar att bo i ett hem för mer än fem eller sex år, det finns ingen verklig nytta i antagandet av varannan vecka inteckning.

En annan fördel med varannan vecka inteckning för vissa låntagare är bekvämlighet. För dem som får betalt varannan vecka, kan det vara mer praktiskt att dela sina betalningar och betala sina bolån på samma schema. Innan en formell överenskommelse med långivare bör låntagare vara säker på att de har råd att betala de extra belopp som krävs varje år.

Biweekly hypotekslån kan bäst ses som en verktygsbudgeten. Vissa bolåneinstitut och tredjepartsföretag erbjuder låntagarna möjlighet att betala varannan vecka för en avgift. Vissa företag tar ut en uppläggningsavgift för att omvandla den traditionella hypotekslån till en varannan vecka inteckning. Vissa företag tar också transaktionsavgifter för att automatiskt dra av varannan vecka beloppet från en borrowerâ € s bankkonto.

Det är inte nödvändigt att anta ett formellt arrangemang som varannan vecka inteckning för att uppnå samma typ av sparande. I själva verket kan det vara billigare och mer kostnadseffektivt för en låntagare att helt enkelt betala lite mer mot hypotekslån varje månad. Det enklaste sättet är att dela upp den månatliga inteckning betalning med 12 och lägg det beloppet till varje monthâ € s betalning. Till exempel, om den månatliga inteckning betalning, amortering och ränta, är $ 1200 $ (USD) per månad, kan en låntagare dela detta belopp med 12, vilket motsvarar $ 100 USD. Lägga extra $ 100 USD till den månatliga utbetalningen kommer att ha samma effekt som den varannan vecka inteckning betalningsplan, eftersom det är som att betala en extra månad varje år. Låntagare måste vara noga med att instruera banken att tillämpa eventuella ytterligare belopp som betalas till huvudmannen av lånet.

  • Varannan vecka inteckning arrangemang gynnar husköpare som planerar att bo i bostaden i minst fem år.
  • Med en varannan vecka inteckning, låntagaren gör en betalning varannan vecka.