Hur startar jag en karriär i datateknik?

June 24

En karriär inom datateknik kan starta ett antal olika sätt, beroende på dina resurser, kompetens och mål. Dina yrkesval kan också variera beroende på om du är intresserad av mjukvara eller hårdvara engineering. Många människor få en kandidatexamen i datavetenskap eller datateknik innan arbetsmarknaden. Att avancera bortom en viss punkt inom ett företag, många datoringenjörer tjänar därefter ytterligare grader och certifieringar. Det är också möjligt att uppnå ett jobb i datateknik utan någon formell utbildning om du är dator kunniga och mycket kapabel, men detta kan vara en svårare karriärväg.

De två viktigaste sätten att uppnå en karriär inom datateknik är att delta i en fyraårig skola eller för att komma in på arbetsmarknaden direkt. Om du väljer att gå i skolan, bör du fokusera på att tjäna en datavetenskap eller datateknik examen. Medan du studerar för en fyraårig examen, kanske du också vill arbeta deltid i en nybörjar-teknik jobb som arbetar på ett callcenter eller helpdesk. Det kan också vara användbart att bygga en projektportfölj av programvara du har skapat eller hårdvarusystem som du har designat, beroende på vilken typ av dataingenjör du vill bli.

Det är också möjligt att komma igång på en karriär inom datateknik utan att få en formell utbildning om deltar en fyraårig skola är inte ett alternativ för dig. I detta fall bör du utbilda dig så att du är väl insatt i programvara, hårdvara eller båda. Många nybörjar jobb har få eller inga krav, men dina ansvarsområden normalt kommer att begränsas till teknisk support eller liknande arbetsuppgifter. Om du prestera bra i dessa nivå jobb lägre och utställnings kunskaper i de färdigheter som krävs, kan du så småningom kunna flytta upp till mer avancerade datortekniska positioner.

Ett annat sätt att börja en karriär inom datateknik är att arbeta för dig själv eller som frilansare, särskilt om du är intresserad av mjukvara. Det kan vara svårt att bygga en programvara företag från grunden, men det finns många möjligheter för innovativa människor att ingenjören mjukvarulösningar för olika nischmarknader. I detta fall är det viktigt att utveckla dina programvaruingenjörs och sedan identifiera en nischmarknad som är underförsörjda. Computer mjukvaruingenjörer som arbetar med projekt för Internet- och mobilbaserade plattformar kan ofta skapa produkter själva eller med mycket små grupper.

  • Människor som arbetar i datateknik håller vanligtvis en bachelorâ € s examen i datavetenskap eller annat relevant område.
  • En person som vill pursing en karriär inom datateknik måste lära funktionerna hos en datorns elektroniska komponenter.
  • Att arbeta i ett callcenter som teknisk support specialist kan vara en bra utgångspunkt för en blivande dataingenjör.
  • Dator ingenjörer ofta anställda av serverparker.