Vad är Rooting hormon?

June 24

Böka hormon är en förening som används för att stimulera ett löv eller hejda skärning, växa rötter. Även om det är möjligt att odla en växt med framgång utan användning av rotbildning hormoner, använder den ökar oddsen för att odla en frisk planta. Böka hormon används när växer sticklingar från trädgårdsväxter eller krukväxter.

Det finns en mängd olika kommersiella rotslagning hormoner finns som är billig och enkel att använda. Det första steget är att ta ett skott från växten som du vill propagera. En bladskärning är ett blad, avlägsnas vid den mycket bas där den sträcker sig ut från stammen. En stam styckning är en liten del av stammen med 2:58 blad bifogas.

Om böka hormon är ett pulver, häll en liten mängd på en maträtt. Det är också nödvändigt att ha en liten skål med vatten. Doppa botten av skär i vatten så att hormonerna fäster, och sedan doppa basen av styckning i böka hormon. Knacka försiktigt bort eventuellt överskott, är mer inte bättre med rotsystem hormoner.

Anläggningen är redo att gå in i smutsen nu. Plantera styckning i steril planteringsjord och täck den med en vält glasburk eller en klar plastpåse. Detta kommer att hålla skär från vissnande genom att hålla i fukt, ungefär som ett terrarium. Placera styckning i ett område där det kommer att få minst sex timmars ljus varje dag, men inte i direkt solljus. Täckt i glas eller plast, är det lätt för anläggningen att bli för varm om den får för mycket sol.

I ungefär en månad, kommer ny tillväxt börjar bilda på skär. Detta är en indikation på att växten har utvecklat en rotstrukturen under marken. Även om det fortfarande viktigt att skydda skär, är det nu möjligt att åter kruka växten eller växt det utanför.

Processen för att använda en hemmagjord böka hormon påminner om att använda en kommersiellt beredd en. Undantaget är att steget att doppa skär i vatten först kan kringgås, eftersom de flesta hemgjorda blandningar blir flytande. Weeping Willows innehåller en förening som gör en utmärkt böka hormon. Blöt antingen de unga skotten av en tårpil; de kommer att ha gula spetsar, eller bitar av barken, i en behållare med vatten. Efter blötläggning under 24 timmar, kan vattnet användas som en rotningshormon.

Vissa människor har framgång med hjälp honung som böka hormon. Det är allmänt accepterat att honung innehåller antibakteriella samt svampdödande egenskaper. Honungen kan tillåta skär att parera attacker från bakterier och mikrober i jorden medan den utvecklar rötter, eller, det kan innehålla en fastighet som fungerar som en böka stimulerar.

  • Honung kan användas som en rotningshormon.
  • När böka hormon har tillämpats, är skär redo att placeras i jord.