Vad är torkade potatis?

June 20

Kött och frukter är kanske de vanligaste livsmedel till torkar, vilket resulterar i ryckig och trail mix med månader av hållbarhet. Vissa går förbi dessa häftklamrar av överlevare mat att torka flera olika typer av grönsaker också, som torkad potatis. Bearbetas till flingor för potatismos, kuber för soppor och skivor för potatischips, kan denna metod hjälpa potatis senaste månaderna gångna skördetid.

Enligt den amerikanska potatis nämnden, flingor, kuber och skivor är bara de vanligaste permutationer av torkad potatis. Finns även är strimlad och granulerade sorter. En torkad potatismjöl tillverkas som förtjockningsmedel och ersättning för olika bakning varor. I varje form denna mat förblir fri från salt, fett och kolesterol.

Torkade potatis har livslängd också. Vid förvaring på rätt sätt kan de flesta typer pågå så länge som två år utan att förstöra, vilket är ungefär dubbelt så lång som de flesta andra grönsaker. Ju färskare potatisen används för att göra torkade sorter, ju längre de kommer att hålla.

At-home preparat i allmänhet begränsade till skivad och tärnad stilar. Färska potatis skalad och skuren i tunna skivor av ca 0,125 tum (eller 3,2 mm) eller tärnad i små kuber 0,125 tum (eller 3,2 mm) kvadrat. Dessa är sedan blancheras i kokande saltvatten för fem till åtta minuter. Efter torkning potatisen placeras antingen på oljade rack i en dehydrator eller smord cookie blad i en ugn inställd på dess lägsta temperatur. Några timmar kan vara allt som behövs vid användning av en livsmedels dehydrator, medan en ugn kan ta ytterligare en timme eller mer. För en ugn, dörren lämnas på glänt så värmen kan fly, vilket kommer att torka ut potatisen utan matlagning dem.

Med frukt och även kött, torkning i solen är också en acceptabel och ärevördiga metoden. Torkade potatis och andra grönsaker, dock saknar innehållet nödvändiga höga syra och socker för denna process. En ugn eller dehydrator är de två metoder som rekommenderas av experter för dehydratisering flesta grönsaker. Maten anses gjort när de torkade potatisen tar på en torr, smulig konsistens, åstadkommit vid en ideal uttorkad vattenhalt på 10 procent.

För mer ambitiösa sorter av torkade potatis, många vänder sig till tillverkade stilar. Förfarandet för framställning av dessa andra typer involverar fräsning potatisen i specifikt formade stycken. De flesta människor har inte de verktyg som behövs för att strimla sedan mala en potatis till mjöl eller små flingor. Men efter processen är klar, denna mat bör förvaras i en lufttät behållare i en mörk och sval plats som källare eller ett skåp.

  • Torkad potatis har en längre hållbarhet än hela potatisar.
  • Potatismos gjorda med torkade potatis.
  • Torkade potatis.
  • Potatis.