Vad är Hopia?

June 22

Hopia är en filippinsk bakverk skål fylld med mungoböna eller adzuki bönor pasta. Den finns i två konditorier sorter; smördeg eller en sötare kaka deg bakverk. Denna rätt är mycket populär i Filippinerna, där den också tillverkas och exporteras över hela världen. Globalt är det allt väl kända och mer allmänt tillgänglig.

En typ av filippinska bakverk, är Hopia vanligtvis fylld med söta delad mung bönor pasta. Det är mycket populärt i Filippinerna och blir mer allmänt ätit i hela världen. Hopia sitt ursprung i Fujian invandrare som flyttade in, och integreras med de stadsbefolkning i Filippinerna. Denna bakelse skålen var först äts runt tiden amerikanerna ockuperade Filippinerna.

Hopia är en relativt liten bakverk, finns i flagiga eller söt kakdeg liknande texturer. Den mest haft sorten är hopiang mungo, en icke-fet, smördeg, baserad på kinesisk stil smördeg. Split mung bönor pasta är fyllningen av valet för hopiang mungo och ibland även med tårta degen stil bakverk. En annan flagnande sort hopiang baboy som har en brödsmula pasta fyllning, kanderad fläsk och grön lök.

Hopiang Hapon är en sort som är fylld med söta Azukiböna pasta. Det sker vanligtvis med hjälp av kakan degen stil bakverk och formas till kub eller runda former, innan bakning eller matlagning på en grillpanna. En annan favorit typ av Hopia bland filippinska folket är Hopiang Ube. Det brukade ätas bara under julen, men på grund av dess nationella popularitet, är nu ätit som helst. Hopiang Ube innehåller lila yam pasta och finns i flagnande eller cookie dough-stil bakverk.

Det är en populär recept allmänt tillgänglig på Internet som kan användas för att göra Hopia hemma. Det handlar om blötläggning mungbönor natten, sedan koka och mosa dem att göra en pasta. Socker tillsätts sedan och arbetade in i blandningen.

Den pajdeg skapas med universal mjöl, olja och vatten. Det är en smidig deg, som sedan rullas in logg former och skär i bitar. Söt mung bönor pasta sprids på varje, efter att platta till konditoribitar. Bakverk sedan rullas till bollar och borstas med uppvispat ägg. Hopia bakas tills gyllene. Förberedelsetid är cirka tre timmar sammanlagt, exklusive den tid det tar att suga bönorna.

  • Azukibönor, som används för att göra fyllningen för hopiang hapon.