Vad är en Tire Gauge?

July 30

Ett däck mätare mäter lufttrycket i något pneumatiska (luftfyllda) hjul eller däck. Resultaten brukar läsa i PSI, pund (av luft) per kvadrattum. Bil däck har rekommenderat PSI nivåer märkta på själva däcket och ingår i ett diagram inuti förarsidan dörrpanelen. Efter ett däck mätare läses, är PSI nummer jämfört med däck tillverkarnas rekommenderade PSI och tryckluft kan läggas fram till detta ideal trycket har uppnåtts. Underinflated däck kan orsaka dålig bränsleekonomi och en ökad risk för däck misslyckande. Overinflated däcken kan leda till farliga blowouts och en märkbar förlust av hantering.

En kommersiell däckmätare kommer i olika former. En av de mest populära typer liknar en kulspetspenna, komplett med en klämma för skjorta fickor. I ena änden av däcket mätaren finns en rundad spets med en liten öppning och ett inlägg i mitten. Detta tips passar tätt över inflationsventilen av en standarddäck. När användaren trycker ned däckmätaren över ventilen, kanske lite luft fly från däcket. Detta bör inte påverka själva läsningen mycket, men en bra lufttät tätning är viktigt.

På andra änden av pennan stil lufttrycksmätare är en fyrkantig öppning som inrymmer ett plaströr. På sidan av detta rör är kalibrerings varumärken som betecknar pounds av lufttryck. Den luft som kommer ut från däckventilen tvingar plaströret ut ur höljet vid en förutbestämd hastighet. När röret har slutat röra sig, kan användaren titta på den sista synliga märket att bestämma däckets nuvarande PSI nivå. Om mätaren läser 25 PSI och rekommendationen är 35 PSI, sedan tio 'pounds "av luft måste läggas till däcket. En luftkompressor med en lämplig däckventilen montering kan lägga till ytterligare pounds tills lufttrycksmätare läser 35 PSI. Overinflated däck kan justeras genom att manuellt trycka däckets ventilspindeln tills tillräckligt med luft har släppts.

En annan typ av däck mätare är ansluten till en kommersiell luftkompressor på bensinstationer. Kunderna kan kontrollera varje däckets PSI avläsningar gratis genom att ansluta kompressorn slangen till varje ventilskaft. En metallrör utför samma mått som plastversionen, med en fjäder för att återlämna den till huset mellan avläsningar. Om ett däck visar sig vara lågt i tryck, kan kunden aktivera myntautomater kompressor och lägga till mer luft. Bifogade däck mätare kan användas när som helst för att mäta processen.

Att hålla däcken ordentligt pumpade är något som varje förare kan lära sig att göra. Det är särskilt viktigt att kontrollera dina däck innan långa resor och under extremt varma vädret. Kontrollera regelbundet din fritid däckets lufttryck och alla andra fordon som använder luftfyllda däck, till exempel en ridning gräsklippare eller släpvagn.

  • En pinne-typ däcktrycksmätare.
  • Att hålla däcken ordentligt pumpade är något som varje förare kan lära sig att göra.
  • Däck mätare bör ske i en bils akuta reparationssats.
  • Slå tryckmätare visar luft tryckavläsningar på en urtavla.