Vad är mobbare på Internet?

August 6

Mobbare på Internet är personer som skickar medel bilder och text till andra. Generellt flesta människor anser skadligt material som skickas från en mindre till en annan mindre cyberbulling; samma beteende när vuxna är inblandade kallas cyberharassment. Mobbare på Internet är en stor fråga för barn, särskilt med ökande användning av Internet och digitala enheter som mobiltelefoner med kamera och textning kapacitet. Som ett resultat av många skoldistrikt och ungdomsspråkar arbetar för att bekämpa cybermobbning, och för att utbilda människor om beteendet, så att de kan sätta stopp för det.

Skadligt material kan ta ett stort antal olika former. En Cyberbully kan till exempel skicka grymma snabbmeddelanden eller e-post. Mobbare på Internet publicera även skadligt material på webbplatser, ofta i mycket allmänna platser så att andra ungdomar hittar materialet. I huvudsak är cyberbullying trädgård sort mobbning, tas till en helt ny nivå; istället för att bara involverar en nära grupp av mobbare, till exempel, kan mobbare på Internet lockar miljontals läsare med skadliga webbplatser, och dessa läsare i sin tur kan börja trakassera offret också. Cybervictims kan vara populär, omtyckt folk en dag och parias nästa.

Om nätmobbning inte låter seriöst för dig, bör det. Offer för cybermobbning har tvingats byta skola eller missar stora mängder skolan för att undvika sårande pika och förnedring. Barn har även begått självmord över cybermobbning, och flera fall av allvarliga skolvåld såsom skottlossning har kopplats till mobbare på Internet. Eftersom offren känner ofta ensam och målinriktad, är de ibland extremt blyg att tala upp och ber om hjälp, särskilt om de är små barn.

Mobbare på Internet kan vara utsatt för allvarliga rättsliga påföljder, även om lagen i fråga om att cyber trakasserier fortfarande formas. Skadligt material kunde anses ärekränkning, till exempel, och cybervictims kan stämma människor som postar sådant material. Om någon tar emot upprepade oönskade e-postmeddelanden och texter, kan detta betraktas trakasserier, och det är möjligt att få ett besöksförbud för att få beteendet att sluta. Många skoldistrikt arbetar direkt med brottsbekämpning att ta itu med Cyberbully problemet, och det kan finnas påföljder utanför skolan samt i för någon som är en Cyberbully.

Många lärare och brottsbekämpning tränar tillsammans för att lära sig mer om beteende och hur man kan stoppa det. Flera organisationer erbjuder tjänster som presentationer för föräldrar, skoltjänstemän, brottsbekämpning och skolor. Dessa organisationer hoppas att stämpla ut cybermobbning genom att rensa definiera den och visa folk hur man kan stoppa det.

Alla kan ta en roll i kampen mot mobbare på Internet. Om du är ett offer, bör du spara något skadligt material som du tar emot och vänder det till dina föräldrar eller polisen. Det är också viktigt att komma ihåg att man inte ska svara på ett Cyberbully, som mobbare vill sporra dig till att svara. Du kanske också vill ändra dina konto lösenord för att se till att ingen kan komma åt alla webbplatser med din inloggningsinformation. Rapportera alltid cybermobbning och någon annan typ av trakasserier till en lärare eller medlem av brottsbekämpning, och tveka inte att få dina föräldrar inblandade också.

Om du ser en av dina kamrater trakasseras på internet, tala. Offret kunde lika gärna vara du, och även om det innebär att gå mot dina vänner, du har en skyldighet att försvara människor som inte kan försvara sig själva. Om du inte kan få ett Cyberbully att stoppa, anmäla honom eller henne. Föräldrar kan också engagera sig i kampen mot cybermobbare genom uppfostran oro med lärare eller översittare föräldrar, eller arbetar med brottsbekämpning att sätta beteende till ett stopp.

  • Det finns lagliga alternativ som finns för människor som får trakasserande texter och e-post.
  • Mobbare på Internet bör rapporteras till myndigheter för eventuellt åtal.
  • Posta skadligt skvaller om en enskild nätet anses mobbning.