Vad innebär "Falling in Love" Mean?

November 4

Falling in love kan vara ett vanligt uttryck i stora delar av västvärlden, men den används inte mycket annat håll. Frasen kan anslutas till idén om "fallande pladask", som användes på 1300-talet, och är en annan term för att träffas plötsligt med stor romantisk attraktion till någon annan. Även med detta sammanhang kan det vara svårt att få ett beat om vad som faller i kärleksmedel, eller hur det känns. Varje person får definiera denna erfarenhet något annorlunda.

Generellt när en person blir förälskad de har ökat romantiskt intresse för någon annan, och det behöver inte nödvändigtvis ske vid första ögonkastet. Många människor är vänner först och hitta tiden sina känslor förändras med dem mer romantiskt i naturen. De kanske vill ha mer från ett förhållande än bara vänskap och de kan vårda mer än vänliga känslor för den person som de är kär i.

Ordet hösten tyder på att det finns en viss hjälplöshet om dessa känslor av attraktion, och de är inte nödvändigtvis inom styrning av personen drabbade plötsligt med stor tillgivenhet. Det är sant att människor inte alltid kan avgöra vem eller vad lockar dem, men de behöver inte vara hjälplös i detta avseende. Människor kan göra val om huruvida att agera på romantiska känslor. Men för dem som upplever att falla i kärlek till de första gångerna, kan känslorna verkar så kraftfullt att det verkar lite annat val än att agera på dem. Vissa människor har problem med förfall av denna impuls, vilket kan göra att bilda varaktiga romantiska relationer mycket svårt.

Det skulle vara svårt att bestrida att initiala känslor av attraktion och "falling in love" tillstånd är kraftfulla. I århundraden har författare och poeter sjungit både kval och glädjeämnen upptäcka passionerade känslor för någon annan. Chaucer kallade denna tidiga "kärlek" tillstånd "dredful Joye" representerar både fallgropar och ecstasy. Infatuation och romantiskt intresse speciellt vid början av en relation kan vara både smärtsamt och spännande.

Människor har verifierbara fysiologiska reaktioner vid denna tidiga kärlekstillstånd. En syn av föremålet för deras kärlek kan göra att pulsen att tävla och kroppen att svettas. Vissa signalsubstanser i hjärnan tenderar att produceras i större volymer, vilket kan främja lycka och en viss oro. Ändå mest samhällsvetare skulle hålla med om att reaktionen inte är helt en kemisk ett och involverar tänkande hjärna och känslor på många nivåer.

En annan punkt där de flesta psykologer skulle hålla är att falla i kärlek är absolut inte samma sak som att upprätthålla en uthållig kärleksrelation. Det tenderar att vara lätt i början, men kvar kär i en person kan vara svårt. Rusa av känslor tillsammans med flush av tidig kärlek gör det svårt att bedöma exakt hur livskraftig en relation kan vara i framtiden. Av denna anledning är det inte rekommenderat att folk fatta snabba beslut eller livslångt åtagande medan i detta tidiga skede. Att lära känna någon efter berg-och dalbana av kär i honom eller henne kan vara ett fantastiskt sätt att avgöra om den initiala nedgången i kärlek leder till varaktig kärlek.

  • Det rekommenderas inte att folk fatta snabba beslut, medan i ett tidigt skede av förälskelse.
  • Par som faller i kärlek är mer tillgiven än normalt.
  • Geoffrey Chaucer kallas tidigt "kärlek" ett tillstånd av "dredful Joye" representerar både fallgropar och ecstasy.
  • Generellt när en person blir förälskad, de har ökat romantiskt intresse för någon annan.
  • De initiala känslor av "falling in love" är oftast mycket stark.
  • Termen "faller" antyder att det finns hjälplöshet om känslor av attraktion, och de är inte något en person kan styra.
  • Den tid det tar att bli kär beror på individen.
  • Två människor som faller i kärlek kan välja att gifta sig.
  • Falling in love ofta börjar med en dragning till någon.
  • Falling in love är inte samma sak som att upprätthålla en kärleksfull relation.