Vad är Dahi Puri?

November 2

Även känd som dahipuri är dahi puri en indisk mellanmål mat ofta säljs av gatuförsäljare. Den salta gata mat, eller chaat, är en liten stekt puff av platta bröd fylld med yoghurt och en kombination av grönsaker och kryddor. Den behandling ibland serveras på restauranger, och är ett populärt parti livsmedel, särskilt i den indiska delstaten Maharashtra.

Till skillnad från favoriten indisk mat pani puri är dahi puri mindre intensiv i smak, med färre kryddor. På grund av detta, är det en populär mat med barn och de med svagare magar. En typisk servering av dahi puri omfattar 05:55 puffar konstfullt arrangerade ovanpå en kvarstad av kocken val. Eftersom de innehåller en blandning av yoghurt, de är inte normalt serveras med en dippsås. Dahi puri är oftast den sista skålen äts under en gata måltid.

Dahi puri är bekvämt lätt att förbereda och kan monteras före en fest för enkel montering och matlagning. Många indiska hushåll håller ostmassa eller vanlig yoghurt till hands som en stapel, vilket gör denna maträtt ännu mer tillgängliga för hushållet kocken. Som med de flesta andra chaat livsmedel, är basen av behandling första beredd med yoghurt blandat med socker. Yoghurt ska ha en enhetlig konsistens, utan att vara för tunn eller tjock för bästa resultat.

Kockar placera ett litet hål i toppen av varje puri, eller rund platta bröd. Detta skapar den ihåliga bloss som skall fyllas med resten av ingredienserna. Små mängder av kokt potatis, kikärter, och andra livsmedel tillsätts sedan och toppad med den söta yoghurt, eller ostmassa. Söt chutney tillfogas gemensamt, som är grön chutney. Grönsaker, såsom tomater eller lök, tillsätts sedan såsom önskas.

Ett stort antal olika kryddor kan tillsättas om så önskas. Chaat masala, en populär örtblandning som används för att smak snabbmat i Indien, används vanligen för att antingen garnera de puffar eller att smaksätta dem tillsammans med resten av fyllningen. Några av de örter som finns inom chaat masala inkluderar ingefära, koriander och kummin. Många andra kryddor, till exempel chilipulver och asafetida är också normalt ingår. Salt och peppar tillsätts också.

För att göra en estetiskt tilltalande dahi puri, plats många kockar krossade SEV eller krispigt grahamsmjöl, och färsk koriander blad under den uppblåsta platt bröd innan servering. Vissa inkluderar även moong dal, eller mungbönor, som garnering. Många av de invändiga beståndsdelarna, såsom ostmassa och chutney, används vanligen för att toppa skålen samt.

  • Yoghurt gör upp fyllningen av dahi puri.
  • Dahi puri kan ätas till efterrätt efter en måltid av dal.
  • Dahi puri är bara en av de många gatu livsmedel som säljs på utomhusmarknader i hela Indien.
  • De kryddor i indisk dahi puri innehåller ofta spiskummin och chilipulver.
  • Chilipulver tillsätts ofta dahi puri.