Vem är Lucille Ball?

November 5

Lucille Ball, född 6 augusti 1911, i Jamestown, New York, är känd och älskad över hela världen som "Lucy". Lucille Ball gjorde det alla i underhållningsbranschen - från spelfilm till radio till tv och även en del modellering och vaudeville. Hennes situation komedi "I Love Lucy" kvar som nummer ett i TV-betyg för fyra av de sex år det luftade.

Ball slogs av den tillförordnade bugg som en tonåring och avsluta gymnasiet vid 15 års ålder för att fullfölja sin dröm. Hon hittade inte mycket skådespelararbete i hennes tidiga år, men i stället blev framgångsrik som modell. När hon var 18 år gammal, börjar dock skulle hon en karriär som skulle omfatta över 70 långfilmer. Först Ball hade ofakturerade bit delar, då var hon fakturerades som Diane Belmont innan hon var känd som Lucille Ball. Hon var under kontrakt först med Columbia 1934 och sedan Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) 1943. Hon blev snabbt en skicklig skådespelerska, men ännu inte break-out stjärna hon skulle senare bli.

Tre år innan "I Love Lucy" debuterade den 15 oktober 1951 Lucille Ball spelade en hemmafru på radioprogrammet "My Favorite Husband." Radioarbetet lyfte hennes talanger, såsom hennes distinkta, underhållande röst. Lucille Ball gjorde henne radio hemmafru roll rolig och intressant, men det var tv som gjorde det mesta av hennes talanger.

Innan Lucille Ball, hade världen aldrig sett en så vacker kvinna agerar ganska så dumt på tv. Fysisk komedi var en mans domän, med artister som Dick Van Dyke och Three Stooges. Men åsynen av Lucille Ball s Lucy Ricardo karaktär stampa druvor i ett kar upp till knäna, försöker imitera de italienska kvinnor krossning druvor, var lustiga. Vägen Lucy försökte hänga med transportbandet i en chokladfabrik genom fyllning godis i sin hatt, munnen, båda kinderna, med ögonen svällande var definitivt en av de roligaste och mest ihåg scenerna i historien om tv.

Lucille Ball, som Lucy Ricardo hade mässområde kvalitet är större än livet och ändå väldigt mycket jordnära. Till exempel, Lucys skratt, skrik, och fysiska rörelser var ofta överdrivna och hennes personlighet var sätt över toppen. Lucy var alltid intriger hur man får in showbusiness eller tänka att hennes man försökte lura henne. Men även med den komiska-strip ljust rött hår, Lucille Ball gjorde aldrig tecknet i en platt tecknad, utan snarare som en väl avrundad, trovärdigt, och älskvärd karaktär.

Lucille Ball s Lucy Ricardo var verklig för sin publik som en mycket välkommen gammal vän. Hon gav ett emotionellt uppriktighet att Lucy att publiken kände. Till exempel, den nästan spädbarn liknande gråt och snyftar som var karaktärens vanlig reaktion när hennes planer gick snett, vilket de alltid gjorde, var verkligen över toppen, men lustiga och trovärdigt alla på samma gång.

Ball vann fem Emmy Awards och 1984 var hon den första kvinnliga att ange The Television Academy Hall of Fame. Hon och Desi Arnaz, som spelade Lucys make Ricky på showen, var gifta i 20 år och hade två barn, Lucie och Desi Jr.

Lucille Ball erhöll Desilu Productions ägande efter henne och Desi skilsmässa 1970 och fortsatte med att producera tre mer "Lucy" -serien:. "Lucy Show", "Här är Lucy" och "Livet med Lucy" Den senare var en flopp och drogs efter åtta veckor på luften, men hennes fans älskade och fortsätter att älska Lucille Ball. "I Love Lucy" fortfarande såg i syndikering repriser av många människor runt om i världen i dag. Lucille Ball dog 26 April 1989 av akut aorta aneurysm.

  • "I Love Lucy" fortfarande såg i syndikering repriser av många människor runt om i världen i dag.