Vad är en busskur?

October 31

En busskur är en sluten väntar område ligger nära en busstation eller stoppa det kan funktionen stort sortiment inom design och funktioner. Den enklaste busskur kanske bara har en bakre vägg och två sidoväggar med en bänk eller två på att sitta medan du väntar på en buss. Andra är mycket större, kan byggas ut av olika material, och kan ha flera bänkar. Plexiglas är ett vanligt val eftersom du kan se igenom den för att se när din buss kommer.

Stora skyddsrum är vanliga vid större överföringsstationer, där många människor kommer att vänta med att byta buss eller ombord på en buss, eller så kan de finnas på centrala busstationer där människor kan ta en mängd olika busslinjer. De kan vara till hjälp när theyâ € re välskött, för att skydda mot dåligt väder, speciellt regn eller snö, även om vissa av dem kan bli mycket varm om de arenâ € t tillräckligt ventilerat eller isolerade.

Innan du glädjas och kasta bort ditt paraply, observera att bussar som gör många stopp don € t alltid busskurer vid varje stopp. Du kanske har en bänk, om du € re tur, men don € t räkna på en busskur om du tar en buss från ett område som är i flitig användning av andra passagerare. Till exempel, vissa busslinjer i San Francisco stoppa varannan block, men bara ett fåtal av dessa stopp, där de flesta människor ombord på bussen, har skyddsrum.

Det finns många företag som är specialiserade på att designa busskurer, och städer eller transitering organisationer kan arbeta med ett företag för att få en viss enhetlig design i hela en stad, eller att samordna utseendet på vindskydd med omgivande arkitekturen. Till exempel kan en stad att hitta ett härbärge nära en remsan köpcentret ser mer attraktiv om det liknar den arkitektoniska stilen eller temat för denna mall. Ambition, design, och kostade alla spel faktorer i stadsplanerare eller transitmyndigheterna beslutar vad en busskur kommer att se ut. Hänsyn om vädret i området och antalet reguljära passagerare kan bidra till att avgöra hur många busskurer ska uppföras.

En olycklig tecken på Urban Decay är den frekventa försämring av busskurer och frekventa skador egendom som kan orsakas av mindre än perfekta medborgare. I större citerar, är graffiti ganska vanligt på shelter väggar, och du bör alltid titta innan du sitter på en bänk för att undvika att sitta på tuggummi. Vissa busskurer har soptunnor så att väntande passagerare wonâ € t kull, men dessa kräver sedan underhåll för att hålla kvinnojour i gott skick. Om en stad har en hel del vindskydd, kan det inte alltid att kunna hålla jämna steg med skador på egendom, och äldre skyddsrum i stora städer kan se ut och lukta mycket oren.

När städerna har möjlighet att underhålla varje busskur och göra dem attraktiva för passagerarna, kan detta öka viljan hos människor som vill ta bussen. Detta kan vara en bonus till en stad, eftersom bussresenärer minska trafikstockningar och föroreningar. En välplanerad transportsystem med bekväma och rena busskurer kan vara en utmärkt sak.

  • Busskurer ger ett slutet väntrummet för människor förbereder att åka buss.
  • Busskur väggar i stora städer ofta har täckts med graffiti.