Vad är fullkorn Corn?

October 15

Corn anses ofta vara en stärkelse, men faktum är att hela versioner är tekniskt korn. Fullkorn majs innehåller kli, spannmål groddar, och frövita. I vissa kommersiella korn, tar raffineringsprocessen bort delar av majs som inte längre utgör maten som helhet. När konsumenterna handla oraffinerat spannmål, kan de lätt identifiera den så länge som etiketten anger att säden används är "hela". Fullkorn majs traditionellt äts bort av cob, men den används också för att göra en mängd olika tårtor, snacks och tortillas.

Fullkorn bearbetas till olika livsmedel, men deras allmänna makeup fortfarande densamma. Raffinerat spannmål saknar kli och spannmål groddar, och tillverkare insättning B-vitaminer tillbaka i mixen under bearbetning. Fullkorn majs allmänhet föredra framför raffinerade versioner eftersom den innehåller mer näringsämnen, såsom protein, kolhydrater och kalium.

När konsumenterna äter majskolv, maten anses vara en fullkorn. Detta beror på det faktum att kärnorna inte har tagits bort av cob och bearbetas till mjöl. Naturliga livsmedel shoppare tenderar att äta ekologiska versioner eftersom stjälkarna inte odlas med hjälp av bekämpningsmedel. Det är viktigt för konsumenterna att hålla i minnet att den organiska majs kan vara dyrare än de som odlas konventionellt.

Liksom andra typer av fullkornsprodukter, är majs versioner ofta bearbetas och förpackas i form av mjöl. Ämnet används för att skapa majsbröd, kakor och tortillas. När du köper majsmjöl, bör konsumenterna vara medvetna om att det finns vissa versioner som inte är märkta som fullkorn. Organiska versioner är ofta föredras av vissa kockar eftersom sådana måltider tippad som friskare och provsmakning bättre. Kockar har också möjlighet att göra sin egen majs till mjöl helt enkelt genom att koka färska kärnor och mala dem i en matberedare.

Identifiera bearbetade versioner av fullkorn majs är en relativt enkel process, så länge som ingredienserna är märkta på förpackningen. Raffinerade versioner av majsmjöl uppger generellt att kornen "degerminated", vilket innebär att kli och spannmål har tagits bort. Majsmjöl som faktiskt består av oförädlade kärnor är märkt som "helhet".

Förutom skillnaderna mellan fullkorns majs och regelbundna versioner, finns det några typer av kärnor används för att göra måltiden. Gul majs är kanske den vanligaste typen som används för att bearbeta till mjöl, medan vita sorter kommer i allmänhet i andra. Beroende på region kan blå och röda sorter också vara vanligare på vissa marknader.

  • Kornbröd görs med fullkorns majs.
  • Cotija ost strös över majskolvar.
  • En ax. När kärnorna inte behandlas, anses de hela korn.
  • Organisk majs odlas utan hjälp av bekämpningsmedel.