Hur kan jag bygga en uppfart?

October 17

Processen att bygga en uppfart är varm, tung, lång arbetsdag, men det är genomförbart för de flesta husägare, så länge de är tålmodiga och villiga att ta sig tid att planera innan de börjar bygga en uppfart. I vissa fall, hyra en entreprenör eller professionell service för att bygga en uppfart är ett bättre val, bara för att dessa yrkesgrupper har mer erfarenhet och kommer att kunna slutföra uppgiften snabbt och väl. Om du tänker bygga en uppfart på egen hand, försöka komma ihåg att planering är en viktig del av projektet: inte dyka i huvudet först.

Börja med att ta reda på vad de lokala byggnadskrav för uppfarter bära. Många områden har koder som anger graden av uppfarten, material som kan användas, hur uppfarten ansluter till vägen, och andra frågor: se till att du kommer att vara i enlighet med dem. När du förstår de lokala byggnormer, planera ut din uppfart, vilket gör skisser av lång tid det kommer att vara, hur bred blir det, och betyget: göra dessa ritningar mycket exakt, eftersom du kommer att använda dem för att ansöka om bygglov och bygga uppfarten.

Det finns ett antal alternativ konstruktion för uppfarter. De flesta föredrar en enda platta design, som inrymmer en mängd olika fordon. En grundläggande enda platta uppfart kan göras med grus och sand, eller så kan du täcka den med betong, tegel, gatsten, och andra material. För en enda bil uppfart, planen på en uppfart som mäter åtta till tio fot (2,5 till tre meter) över, och det dubbla avståndet för en två bil uppfart. Byggnormer också ofta ange tjockleken på plattan: plan för minst fyra inches (10 cm) för bilar, och det dubbla tjockleken för tunga lastbilar.

När du utformar din uppfart, tycker om platsen. Helst ska uppfarten springa uppför för bästa dränering. Om detta inte är möjligt eftersom ditt hus är under gatunivå, planerar att installera kopiösa dränering, särskilt runt garaget, och helst under uppfarten i form av kulvertar också, särskilt om det är en låg lapp av marken runt uppfarten. Du vill inte vatten sammanslagning på eller runt uppfarten eller i garaget, om du har en, och se till att hålla uppfarten entrén lägre än garaget för att undvika sipprar vatten. Du kommer också att behöva ge uppfarten planen, så att vatten inte kan slå på det; den bästa metoden är att högen uppfarten, skapar en hög punkt i mitten som sluttar åt sidorna. För en uppfart som är 20 meter bred, höja höjdpunkt till fem inches (12 cm).

När du har gjort planer och hade dem godkänt, kan du börja bygga en uppfart. Först förbereder webbplatsen genom grävning och förpackning utgrävning med fyllning såsom grus och sand som gör att dränering, skapa en slät yta för uppfarten, och förhindra uppfarten från knäck. Denna fyllning är avgörande: plan för minst två tätt packade lager för att bygga en uppfart som kommer. Efter packning fyllningen ner, kan du ställa in oljade former för det konkreta: oljan kommer att hålla vattnet från urlakning av betongen och försvaga häll. Nästa, häll betong, lämnar expansionsfogar att förhindra den från sprickbildning drivet, och planerar att arbeta snabbt för att jämna ut betongen innan det härdar. Håll betongen täckt och fuktig i minst tre dagar så att det kommer att bota ordentligt.

Om du bygger en uppfart väl bör den pågå i minst 20 år, särskilt om väl omhändertagna. Den viktigaste delen av processen är planeringen: se till att du vet hur mycket av varje material du behöver, när du ska gå vidare till varje steg i processen, och hur uppfarten kommer att se ut i slutändan. Rekrytera vänner och bygg kompisar att hjälpa dig att bygga en uppfart så att processen kommer att löpa snabbt och smidigt, och om processen verkar alltför skrämmande för dig, var inte rädd för att anställa en ansedd entreprenör.

  • Sand kan användas till att bygga en uppfart till hjälp skaffar dränering.
  • Grus är vanligtvis den minst dyra uppfarten alternativet.