Fastställande "smetig" trägolv

June 8

Trägolv är en stor accent för nästan alla hem. Men var så ofta olyckor händer där du kan behöva använda vissa trä spackel för att fixa en spricka, buckla, eller skölp. Lyckligtvis är trä spackel en produkt som du kan plocka upp på alla lokala hårdvara eller varuhus. Denna produkt avsedd att användas ganska lätt, med så lite krångel eller muss som möjligt. Tyvärr om en olycka inträffar, eller om du är helt enkelt inte lika säker hand som du skulle vilja vara, kan du sluta med en "kladdig" mess.

Fastställande "smetig" trägolv är något som alla kan göra, så länge du är villig att satsa lite vinklad fett, och använda en del fantasi. Här är några metoder som du kan använda för att hjälpa åtgärda problemet, och återigen återta din vackra trägolv.

  • Sand. Så länge golven är sanna trägolv, och inte laminat, kan du helt enkelt sand de vågiga smetas bort. Du kommer att behöva använda 220 eller 300 grit torrt sandpapper, och försiktigt sand de utsmetade områden bort. När du har tagit bort de smetar bort överblivna damm, och tillämpa vissa klistra vax till området. Låt vaxet torka till en dimmig dis, och sedan polera området till en vacker glans med en mjuk bomullstrasa eller blöja.
  • Skrapa. Om dina trägolv är mer i linje med laminatgolv, då du kanske kan skrapa smetas bort av golv. Använd en rak rakhyvel, eller måla skrapa och ta bort smutsfläckar. Var säker på att när du gör detta, att du håller skrapan eller bladet i flack vinkel, och att du bara använder ett lätt tryck. Om du håller skrapan vid alltför brant för en vinkel, eller använder för mycket press, då riskerar du att skada ditt golv.
  • Åter färga träet. Om du befinner dig inför ett stort antal utstryk från trä spackel, du kan alltid åter fläcka din trägolv. Även om detta är mer tidskrävande än andra metoder, om du använder en mörk fläck, du kommer inte att kunna se smetas längre.
  • Byt ut golvet. Den enskilt dyraste alternativet, men också garanterat att ta bort smutsfläckar, är att ersätta golvet. Antingen byt golvet med nya lövträd, eller använd ett laminat alternativ.