Vad är det bästa sättet att defog en Spegel?

June 8

Komma ut ur en varm dusch och att inte kunna se i en dimmig spegel kan vara irriterande. Det bästa sättet att defog ett badrumsspegeln är att möjliggöra optimal luftcirkulation in och ut ur badrummet. Dimma skapas när varmlufts ångor från en ångande dusch blanda med den svala yttemperatur ett badrumsspegeln, vilket resulterar i kondens.

Cirkulerande luft hjälper till att minimera uppbyggnad av ångande värme i badrummet, vilket minskar temperaturskillnaden mellan rummet och ytan hos spegeln. Köra en fläkt eller öppna ett fönster medan i duschen kan också stöd i luftcirkulation hjälpa till att defog en badrumsspegeln. Om badrummet är litet eller inte väl ventilerad, få tillräckligt med luft att cirkulera kan vara ett problem.

Anti-fog lösningar designade för bilrutor kan köpas för att hjälpa defog en badrumsspegeln. Dessa lösningar fungerar som glasskydd, vilket skapar en vattenavvisande skikt som förhindrar kondens från att fastna i mirrorâ € s yta. Vattendroppar glider av glas som behandlats med dessa skydd så att dimman inte kan bildas.

Anti-fogging lösningar tillämpas genom att torka dem på rent glas. De uppges vara aktiva och effektiva för ungefär en vecka innan förnyad ansökan är nödvändig. Samma appliceringsteknik kan användas med raklödder att defog en badrumsspegeln. Gnidning ett tunt skikt av rakkräm på en spegel kan också fungera som ett vattenavstötande förhindrar en spegel från imma.

Pekar varm luft från en hårtork direkt på kondens hjälper defog ett badrumsspegeln. En liten tydlig fläck bildas direkt i vägen för den varma luften. Flytta hårtork runt kommer att tillåta tydlig plats att växa och så småningom defog hela spegeln. Dock kan denna metod vara tidskrävande.

Speciella badrumsspeglar som inte dimman kan också köpas. Dessa speglar har små värme enheter anslutna till backsof glaset. När den är påslagen, kommer de att uppvärma ytan av spegeln för att matcha temperaturen hos den varma ångande luft som genereras av en dusch. Eftersom lufttemperaturen i rummet är jämförbar med temperaturen hos spegeln, kommer kondensation inte ackumuleras och dimma kommer inte att bildas.

  • Öppna ett fönster medan duschen är igång kan bidra defog ett badrumsspegeln.
  • Skapa luftcirkulation kan hjälpa till att minimera dimma uppbyggd på badrumsspegeln.
  • Varm luft från en fön syftar direkt på kondens kan bidra defog ett badrumsspegeln.