Vad är näringsvärdet i vattenmelon?

January 4

Inte bara är vattenmelon en söt sommartid frukt uppskattas av många människor över hela världen, men näringsvärdet i vattenmelon hjälper till att öka energi, samt att förebygga sjukdomar som prostatacancer och lungcancer. Med vatten är den viktigaste ingrediensen i denna saftiga frukter, det finns mycket få kalorier i vattenmelon och det är fritt från kolesterol och mättat fett. Vitamin A, B6 och C också bidrar till den näringsmässiga värdet av vattenmelon, liksom viktiga mineraler såsom magnesium och kalium.

Vattenmelon är erkänd av hälso- och näringsexperter som en utmärkt källa till vitamin C, som fungerar som en antioxidant som skyddar cellerna mot skador från fria radikaler samtidigt minska risken för vissa cancerformer. Näringsvärdet i vattenmelon sträcker ännu längre, men eftersom det är också en bra källa till vitamin A och vitamin B6. Vitamin A hjälper till god syn och främjar en hälsosam cellreproduktion, och vitamin B6 är nödvändigt för ett friskt nervsystem. Andra näringsämnen i vattenmelon innefattar kalium, järn, magnesium och vitamin B1, även känd som tiamin.

Som en frisk källa av vitaminer och mineraler, kan näringsvärdet i vattenmelon bidra till att minska inflammation i samband med artrit, samt inflammation på grund av astma och diabetes. Odlas i mer än 95 länder över hela världen, det finns mer än 1200 olika sorter av vattenmelon. Rosa vattenmelon, i synnerhet, är en rik källa till lykopen, en antioxidant som finns för att minska risken för vissa cancerformer, inklusive lungcancer, magcancer och prostatacancer.

Näringsvärde vattenmelon kan också tillgodoräknas sin vitamin B innehåll. Vitamin B hjälper i produktionen av energi i kroppen. Som ett vattenlösligt vitamin, är det inte naturligt sparas i kroppen men det behövs varje dag. För att fylla detta vitamin och undvika brist, livsmedel rika på vitamin B, såsom vattenmelon, champinjoner, vetegroddar och gröna bladgrönsaker, måste konsumeras dagligen.

Känd vetenskapligt som Citrullis lanatus, är näringsvärdet i vattenmelon också väl betraktas av hälsoexperter eftersom det är högt i citrullin, en ingrediens som behövs för produktionen av arginin. Arginin är viktigt för god hälsa eftersom det kan sänka blodtrycket och hjälpa till goda arteriell prestanda. Näringsvärde vattenmelon kan avnjutas genom att konsumera frukten råa eller dricka sin saft.

  • Gul vattenmelon.
  • Vattenmelon är en stor källa för vitaminer, A, C, och B6.
  • Näringsvärde vattenmelon kan också tillgodoräknas sin vitamin B innehåll.
  • Vattenmelon.