Vilken chans har jag har av att vinna på lotteri?

September 22

När det kommer till dina chanser att vinna på lotteri, du är antingen i den grupp som anser att det är helt omöjligt eller i gruppen som tror att du har en mycket god chans, så varför inte spela? Du kanske har hört oddsen att du är sju gånger större risk att bli träffad av blixten än du är att vinna på lotteri. Tro det eller ej, de oddsen är sanna.

En vanlig missuppfattning av dem som spelar på lotteri är att du har fler chanser att vinna i en obskyr lotteri få människor spelar på än på det nationella jackpot där miljontals köper biljetter. Sanningen är att dina chanser att vinna är anslutna till de nummer som du spelar, inte hur många människor köper biljetter.

Till exempel i USA, har du 1 i 120.526.770 chanser att vinna Powerball, och 1 i 135.145.920 chanser att vinna de MegaMillions. I Storbritannien, biljettpris du lite bättre med 1 i 13.983.816 chanser att vinna Lotto. Dessa siffror är fasta varje gång lotteriet är igång. Hur många människor spelar är irrelevant. Det är naturligtvis, hänvisar till Jackpot. Du har en mycket bättre chans att matcha tre (1:57) eller fyra (1: 1000) siffror, men utdelningen för dessa vinster är minimala.

Köpa flera biljetter gör lite för att öka dina chanser att vinna på lotteri. Om du köper två biljetter, nu har du två chanser i 13.983.816, men siffrorna är desamma. Detsamma gäller om du spelar samma lottnummer varje vecka under ett år. Det finns ingen mer chans än dessa siffror kommer att komma upp än alla andra nummer kommer. Du kan lika gärna spela slumptal varje gång. Även om du spelar samma nummer varje dag, kan det ta mer än 35.000 år för att garantera en seger.

Vissa lotterier är svårare att vinna än andra. Den MegaMillions är särskilt svårt eftersom ritningen ordning är lika viktigt som de nummer som dras. Det innebär den sista nummer som ska plockas, Powerball, även måste vara den sista numret plockas av spelaren.

  • Vissa lotterier har längre odds än andra.