Populära typer av varumärken

September 20

De typer av varumärken för ett företag brukar delas in i följande kategorier. Kom bara ihåg att du inte är begränsad till vad som helst: Du vill ditt varumärke att vara distinkt och minnesvärd.

  • Den ownerâ € s namn eller namn: En ownerâ € s namn kan ligga till grund för en firma, som Joe Smitha € s Piano Tuning Tjänst. Speciellt för småföretag enmansföretag, bygga ett nytt varumärke på namnet på en ägare är ett enkelt och effektivt sätt.
  • Förkortning namn: Såvida du € re villiga att investera en massa tid och pengar på varumärkeskännedom, undvika denna rutt. Antingen du € sluta ll upp med en sträng av initialer som betyder lite för konsumenterna, eller du € sluta ll med ett generellt namn som ABC Equipment Rental, vilket utstrålar ingen personlighet eller löfte.
  • Geografiskt förankrade namn: Dessa är dime-a-dussin namn som arbetar för att kapitalisera på en känd lokalt landmärke eller geografisk indikator (exempel skulle omfatta följande: Windy City Piano Tuning Tjänst, The Pacific Coast Piano tuners, eller Black Hills Piano Tuners): De flesta namnen på denna typ oskärpa i en grupp av lika namngav enheter.
  • Beskrivande namn: Dessa är namn som beskriver en businessâ € s erbjudande eller varumärkeslöfte.
  • Lånade räntenamn: Dessa är namnen som använder befintliga ord som donâ € t direkt spegla Brända € s utbud eller lovar men det kan kopplas till en Brända € s väsen och lovar genom marknadsföringsinsatser snarare än genom direkt översättning.
  • Påhittade-ord namn: Dessa är namnen som kombinerar akronymer, ord eller stavelser för att bilda tidigare okända ord och varumärken. Eftersom theyâ € re nyuppfunna ord fabricerade namn är vanligtvis tillgänglig för varumärkesskydd, och de domännamn som innehåller dem kommer sannolikt att vara tillgängliga också.