Vad är en skatt Lien?

August 29

En lien är metod som en långivare kan säkra, begränsa användningen av, eller inteckna egendom om fordringar inte betalas i tid. En skatt kvarstad är regeringens rätt att belasta fastigheten när skatteskulden inte betalas. Detta är något annorlunda än ett skatteuttag, där regeringen griper egendom och kan sälja den för att betala tillbaka skatt. Avseende skatter är rätt för en regering att beslagta egendom och anmälan av denna rätt, men avgiften avser faktiska beslag av egendom.

Även om du kanske ofta höra av en skatt kvarstad i samband med obetalda skatter på fastigheter, kan organisationer som USA Internal Revenue Service (IRS) också använda kvarstad som börjar processen med att samla in obetalda inkomstskatter, som kan de flesta statliga skatte styrelser. I huvudsak kvarstaden kan existera mot någon "nuvarande eller framtida egendom" inklusive inkomster du gör. Förekomsten av en kvarstad mot nuvarande eller framtida egendom kan uppstå om skatterna förblir obetalda, i beslag av de och alla tillgångar för att uppbära skatten. Oftast dock en skatt kvarstad i samband med inkomstskatte resultat endast i beslag av inkomster via kvarstad av framtida löner.

När folk inte betalar välbehövliga skatt på egendom, de ger i huvudsak rätt för en stat eller federala regeringen att beslagta egendomen, särskilt i USA. Enligt skattelagstiftningen i olika länder, får en panträtt bara betyda en regering har rätt att inneha egendomen tills skatter betalas, eller de flesta hålla fastigheten för en viss tidsperiod innan du säljer den, så att personen på grund skatter har en möjlighet att tjäna pengar för att betala dessa skatter. Det är viktigt att notera att om att sälja fastigheten inte leder full betalning av kvarstaden, kan regeringen beslagta annan egendom som inte förknippas med objektet som skatterna är obetald, eller ta till saker som beslagtagande av tillgångar och lön kvarstad.

När du förvärva egendom, är det viktigt att ta reda på om fastigheten har några liens mot det. Som en ny ägare, kan du hållas ansvarig för att uppfylla dessa obetalda skatter. När människor säljer fastighet med kvarstad på den, kan de också underteckna frisläppande av lien former, vilket innebär att den nya ägaren kommer att ta ansvar för att betala tillbaka skatt. Köpa fastighet kan kräva hjälp av en bra fastighetsmäklare eller revisor så att du kan se till att du uppfyller alla skatt garantier gentemot fastigheten.

Om en person är skyldig pengar till flera borgenärer eller flera statliga myndigheter, är lagen inte alltid klart på om kvarskatt är de första saker en person måste betala. Organisationer som IRS göra något som kallas "fullända" en skatt kvarstad, i syfte att etablera företräde framför andra fordringsägare, även om detta inte alltid fungerar. Lämna in en Kallelse Federal Tax Lien (NFTL) med lokala eller statliga myndigheter fullkomnar kvarstad. IRS har ett starkt intresse av att fullända en kvarstad först så att de kan vara bland de första betalas genom beslag eller försäljning av egendom.

Avseende skatter påverkar kredit, och underlåtenhet att betala dem kan leda till allvarliga nedgradering av din kredit värdering. När du kan betala tillbaka skatter, panträtter "släpps," och kan inte längre påverka din kredit. Beroende på mängden kvarstaden, och din förmåga att betala, kan det hjälpa att konsultera en bra skatt advokat för att hjälpa dig att skapa ett rimligt erbjudande om månatliga betalningar som gör att du kan behålla besittning av din bostad. I själva verket bör du ta upp frågan om grund skatter du inte kan betala tidigt, innan en skatt kvarstad skapas eller fulländat, så att du kan göra betalning med det organ som utfärdat lien, i stället för att vänta på lien och sedan ta ut inträffa.

  • Underlåtenhet att betala fastighetsskatt ger staten eller federala regeringen rätt att beslagta egendom.
  • En skatt lien försvårar egendom när skatteskulden inte betalas.