Är Lupus ett funktionshinder?

August 21

Lupus kan inaktivera, även om vissa människor har långa perioder av remission där de knappast påverkas av denna autoimmun sjukdom. Frågan om huruvida detta villkor är ett funktionshinder, från en synpunkt att försöka samla funktionshinder eller kompletterande säkerhet inkomst (SSI) i USA, är lite mer komplext. Lupus ISNA € t listad som en vanlig funktionsnedsättning, men under vissa omständigheter kan det vara en. Personer som ansöker om någon form av handikappförmåner bör förstå de faktorer som gör lupus ett funktionshinder och vilka villkor gör det sannolikt en fordran kommer att godkännas.

Vad kan göra lupus ett funktionshinder som är berättigade till förmåner kan komma ner till två separata definitioner. Det kan anses invalidiserande om allvarliga nedskrivning av leder, muskler, ögon, andningssystemet, hjärtsystemet, mag-tarmkanalen, njurar, blod funktion, hud, och kognitiva eller psykiatriska funktions. Alternativt kan prövningsnämnder för funktionshinder eller SSI förmåner överväga lupus en funktionshindrad om två eller flera av dessa system är måttligt nedsatt eller om andra förhållanden som kronisk feber och viktminskning uppstår.

Ett annat sätt som är möjligt att bedöma lupus ett funktionshinder är genom att betrakta den nuvarande hälsan hos individen och andra faktorer som ålder. Ett barn med måttlig till svår lupus sannolikt delas SSI fördelar om föräldrarna kvalificera genom intäkter. Alla som har varit sjuk i upp till ett år, eller som läkarna domare kommer att vara sjuk i minst tolv månader kan också kvalificera, speciellt om theyâ € har varit oförmögen att arbeta på de arbeten de tidigare hållits.

Det främsta skälet att regeringen doesnâ € t bara nämna lupus ett funktionshinder är på grund av variansen i graden av sjukdom. Vissa människor är väldigt sjuk med denna sjukdom och andra har mer lindriga symtom. Dessutom kan lupus bli föremål för facklor, där människor är mycket sjuk ibland, men mår bra och klarar vid andra tillfällen.

För lupus lidande, dessa facklor gör det svårt att hålla ner traditionella jobb, och en del människor med denna sjukdom arbete för stödjande arbetsgivare, att dra nytta av saker som Family Medical Leave Act (FMLA), om nödraketer uppstår. Ändå är de anställda förväntas visa upp på jobbet för det mesta, och om lupus allvar förvärras, kan arbets inte vara möjligt. Vissa människor hitta sätt att hålla anställda genom att starta hem företag eller arbetar som oberoende entreprenörer, men dessa saknar fördelarna med traditionellt arbete, främst sjukförsäkring, och sjukförsäkring är svårt att få med en lupus diagnos.

Vad som verkligen behövs för att få regeringen anser lupus ett funktionshinder är ett bevis på att det är handikappande. Läkare måste dokumentera detta grundligt för patienter som försöker få ekonomiskt stöd eller ens tillgång till saker som aktie-of-kostnad Medicaid. Folk kommer vanligen måste bevisa hur tillståndet Renders saker som arbete omöjligt, och de kan behöva underkasta sig tentor av statliga läkare, förutom att fylla i papper och levererar journaler.

Det fortsätter att vara en historia av automatiskt förnekar funktionshinder fordringar, och detta kan vara mer vanligt med en sjukdom som inte alltid klassas som ett funktionshinder. Ska människor får ett förnekande, bör de kvar och lämna in ett överklagande. Överklagande leder ofta till godkännande av fordringar, även om itâ € s förvisso erkänt denna form av själv opinionsbildning kan vara mycket svårt att utföra om folk störs alltför mycket av ett funktionshinder. Det finns handikapp jurister och advokater som kan hjälpa påskynda denna process, även om deras tjänster kan bli dyrt.

  • Lupus försämrar blodkoagulering, vilket leder till blåmärken från ännu en liten bula.
  • Symtom på lupus kan inkludera ledvärk.