Vad är ekologisk glass?

August 21

Ekologisk glass består främst av ingredienser som härrör från produkter från kor som utfodrats ekologiskt odlade livsmedel. Vissa märken av organiska efterrätter innehåller även sojamjölk som alternativ till animaliska produkter. Socker och andra typer av sötningsmedel som används i sådana godsaker också ursprungligen vuxit organiskt. Finns i en mängd olika smaker, har ekologisk glass blivit allt mer tillgänglig i stora livsmedelskedjor. För att säkerställa att alla produkter är verkligen ekologiska, vissa glass entusiaster beslutar istället för att göra sina egna versioner hemma.

Livsmedel anses vara ekologiskt om de består av material som inte behandlas med herbicider och pesticider. Kor utfodras organiska korn och foder när deras mjölk används för att göra motsvarande mejeriprodukter, såsom glass. Organiskt-matade kor är inte heller behandlas med antibiotika, och de är i allmänhet ges mer utrymme att ströva omkring på gården i motsats till dem som bor på gårdar för traditionellt behandlad mjölk. Många typer av ekologisk glass innehåller också ägg från frigående höns.

När konsumenterna väljer att äta ekologisk glass, måste de leta efter varianter som specifikt är märkta som sådana. En ingrediens etiketten kommer detalj huruvida denna visst märke glass innehåller grädde, ägg och mjölk som alla är ekologiska. Sötningsmedel, såsom socker och agave nektar, bör också märkas som ekologiska. Vissa märken kan vara förrädiskt, eftersom deras ingredienser kan endast innehålla några verkligt ekologiska sådana. Det är därför det är viktigt för konsumenter att noggrant titta på livsmedelsmärkningen för att fastställa ett verkligt varumärke av ekologisk glass.

Frysta desserter är tillgängliga i ett brett spektrum av smakämnen, och ekologisk glass är inget undantag. En sak som shoppare bör tänka på är att ju mer komplex smak, desto mindre sannolikt att ett visst märke av glass är ekologiskt. Fruity märken av ekologisk glass bör utnyttja frukter odlas utan bekämpningsmedel. Choklad och andra rikare smaker av glass är ibland mindre sannolikt att vara ekologiskt eftersom ingredienserna är mer komplexa. I vissa fall kan ett varumärke innehålla grundläggande ingredienser som är ekologiska, men traditionellt odlade smaker.

Vissa dessert entusiaster väljer att göra sina egna ekologisk glass hemma istället. Inte bara är den process roligt, men konsumenterna kan också bidra till att säkerställa att alla ingredienser som används är verkligen ekologiskt. Alla mejeriprodukter och sötningsmedel som behövs ska vara ekologiskt. I vissa fall kan den organiska sojamjölk att ersätta den traditionella cowâ € s mjölk.

  • Ekologisk glass.
  • Organisk mjukglass.