Vad betyder "Braise" Mean?

August 23

Att bräsera mat betyder att laga det långsamt och under lång tid efter bryning eller brännande det i fett, smör eller olja. En liten mängd vätska är traditionellt sattes till skålen för att förhindra den från att bli torr under tillagningsprocessen. En åtsittande lock på pannan eller grytan är nödvändigt att hålla i fukt under bräsera. Bräsering kan genomföras med gott resultat i ugnen, en Crockpot eller ovanpå en traditionell intervall.

Lägre klass styckningsdelar av nötkött, fläsk och lamm anses allmänt utmärkta kandidater för braising. Dessa inkluderar vanligtvis revben, briskets, skaft och potten, chuck eller axel stekar. Eftersom bräsera kockar kött vid så låga temperaturer, upplöser höga kollagenhalten långsamt och tenderizes köttet samtidigt skapa en tjock sås, rik med smaker av köttet.

Grönsaker kan också bräserad. Även om de traditionellt till en bräserad kötträtt tillsammans med den flytande precis innan processen börjar, de flesta rejäla rotfrukter reagerar väl till denna tillagningsmetod. Grönsakerna ska skäras i ganska stora bitar och brynt väl på alla sidor innan potten är lock och bräsera börjar. För grönsaker med hög naturlig vattenhalt, såsom lök och selleri, är det normalt inte nödvändigt att lägga till ytterligare vätska till potten.

Bräsera kan generellt framgång uppnås genom följande fyra enkla steg. Efter att ha valt snitt av kött bör det brynt, den tillsatta vätskan och locket tätt placerad ovanpå. Den kastrull eller stekpanna ska sedan placeras i den valda tillagningsmiljön. Om en kock väljer att bräsera grönsaker ensam, bör de startas utan tillsatt vätska men kontrolleras regelbundet för att se till att de inte torkar ut eller fastnar på botten av krukan.

Browning köttet tar normalt cirka tio till 20 minuter, beroende på volymen. Köttet kan lämnas hel eller i bit. Om det skärs upp, bör alla bitar vara runt samma storlek för att se till att allt kockar jämnt. Det bör brynas i samma kruka den kommer att tillagas i att införliva den variant av det brunfärgande medlet i den färdiga skålen.

Därefter bör vätskan vara sparsamt till. En tre till £ 4 grillat, till exempel, skulle behöva mer än en halv kopp eller så av vätska för braising eftersom köttet har naturliga juicer. De valda vätskor kan vara vad som helst som går bra med köttet och typiskt inkluderar vatten, buljong, vin, juice eller en kombination därav. Om grönsaker är en del av receptet, bör de tillsättas vid denna tid, och en säker lock bör toppa potten.

Tillagningstiden varierar men i allmänhet sträcker sig från en till fyra eller fem timmar, beroende på mängden kött som används. Spis-top matlagning är acceptabelt även om vissa kockar föredrar allomfattande värme i en traditionell ugn. Braising temperaturer varierar för varje recept också.

  • En långsam spis kan användas för att bräsera kött.
  • Bitar av kött som håller på att bräserad bör vara av samma storlek.
  • Rumpstek är en idealisk nedskärning av nötkött för bräsera.