Använda Rich Media i din marknadsföring Web Site

August 20

Multimedia, ibland kallad rik media, har ökat i popularitet för så bredband användning har exploderat. Ljudklipp, musik, video, virtuell verklighet, och Flash-animation alla hör till denna kategori. Om rich media talar dig, här är några skäl till varför det kan vara värt för din marknadsföring webbplats:

 • Medierna tillför marknadsföringsvärde Det kan förlänga ditt varumärke, bidra till att sälja en produkt -. Som en virtuell verklighet rundtur av fastigheter eller en komplex produkt kanske - eller förklara en process eller tjänst, som en video kunde. Det kan också visa din förmåga, såsom musikklipp för en kompositör som säljer låtar online eller animering för en webbdesigner.
 • Det gör sidan enklare att använda eller på annat sätt förbättrar användarens upplevelse Exempelvis en levande webbkamera vid ett daghem erbjuder kunderna trygghet och tillförsikt -. Förutsatt tillgång lösenordsskyddade så bara föräldrar kan visa det.
 • Målet för din webbplats kräver det. En webbplats som tjänar sitt uppehälle genom reklam kan använda rich media tekniker för att hålla besökarna på en webbplats längre, uppmuntra fler sidvisningar, eller locka upprepade besök.
 • Din målgrupp vill ha eller förväntar sig Yngre publik är mycket mer attraherade av rich media än äldre. en konsument publik med tid för underhållning är mer mottagliga för rich media än en upptagen, business-to-business (B2B) publik på ingenjörer - om det inte finns en anledning till de rika medier, till exempel en produktdemo.
 • Du behöver rich media att stanna även med, eller före, dina konkurrenter.

Om du är nu övertygad om att rika medier är rätt för din webbplats, här är några andra viktiga överväganden innan du tar det sista steget:

 • Kommer din målgrupp har plug-ins, know-how, och tillgång hastighet för att dra nytta av rich media?
 • Har du råd att kostnaderna för att göra det rätt? Bra multimedia är sällan billigt. Om du inte har råd att göra det rätt, gör det inte alls. Besökarna kommer inte att veta vad de missar, men de kommer att veta om något inte fungerar eller ser fruktansvärt.
 • Kan du hitta personal att skapa de rika medier, vare ett bra ljud inspelningsstudio, en filmare, eller en animatör? Mycket få webbdesigners kan göra allt, men de känner underleverantörer som kan hjälpa. Som alltid, se över portföljer, få flera bud, och kolla referenser.
 • Kan du starta din webbplats utan rich media och lägga till det senare, eller är det inneboende syftet och utformningen av din webbplats? Lägga funktioner senare kan du testa site drift och bedöma värdet av din baslinje webbplats först. Senare kan du annonsera nya funktioner i e-post, nyhetsbrev, pressreleaser, och på själva sajten. Implementera rich media kan försena lanseringen av din webbplats, eftersom det kan vara den mest komplexa och tidskrävande del av din webbplats.
 • Kan du visa din Flash, video eller andra rika medier på ett annat sätt än ett stänk sida sida? (En startsida är en introduktions webbsida som används som ett lead-in till startsidan. Splash sidor är oftast grafiskt intensiv eller använd rich media, men saknar andra navigering än en länk för att komma till platsen. En startsida med navigation kallas en post sidan.) Sökmotorer kan inte läsa Flash-sidor.
 • Kan du ge dina besökare ett urval av visar en Flash kontra icke-Flash-versionen av din webbplats?
 • Hur mycket användning skulle motivera bekostnad? Kommer din statistik visar antalet besök eller nedladdningar för dina rich media? Kan du spåra en association från rich media tillgång till företagens resultat?

Använd inte rich media bara för att du kan. Upprätta en anledning, ett objektivt mått på värdet, och ett sätt att mäta effekten på något annat än ditt ego.

Om du är osäker på multimedia, tillämpar principen KISS. (Håll det enkelt, dumt.) Se till att avancerade rich media kommer att vara värt investeringen av pengar, tid och ansträngning som det kommer att ta. Det är trevligt att ha rätten att skryta men ännu trevligare att ha en vinst.