Vad är Coconut Water?

July 12

Kokos vatten är ett näringsrikt fluidum som finns i unga kokosnötter. Det är också ibland kallas kokos juice, och det är en populär mat i många regioner i tropikerna, där kokosnötter odlas. Utanför tropikerna, vissa marknader bär pastöriserad burk eller flaska kokos vatten, och ibland är det också möjligt att köpa hela unga kokosnötter som kan skivade öppen för deras coconut vatten. Hälsokostbutiker förbereda ibland kokos vatten fräsch för sina kunder genom begäran.

Unga kokosnötter är mycket distinkt och lätt att identifiera. De har ljusgröna hud som är fläckiga med mörka fläckar, och deras skal är mycket tunnare och mindre fibrer än de mogna kokosnötter. När uppskuren, har en ung kokosnöt gelatinös kött och en klar vätska inuti. Med tiden växer köttet långsamt solid och vätskan absorberas, och om kokos tilläts gro, skulle plantan foder på näringsämnen i kokos köttet tills det bildades.

Näringsämnena i kokos vatten inkluderar kalium, magnesium och vitamin C. Vätskan har en tydlig, enkel smak som vissa tycker mycket uppfriskande, och det kan uppblandat med olika kryddor och smak, som ingefära, kanel och socker. Det kan drickas kyld eller i rumstemperatur, och en del människor tout kokos vatten som energirika drycker som kan konsumeras för att återställa balansen av elektrolyter i varmt väder eller under tung träning.

När en ny ung kokosnöt är tillgänglig, finns det två sätt att dricka kokosvatten. I en teknik, är ett hål borrat i toppen av kokosnöt, och ett sugrör är införd, så att kokos vatten kan drickas direkt från kokosnöt. När vattnet har förbrukats, kan den kokosnöt delas öppen för att komma åt köttet. Det är också möjligt att ta bort toppen av kokos, skapar ett lock och nå det inre, eller att knäcka kokos öppen över en skål för att samla upp vattnet och sked ut kokos kött.

Förutom att konsumeras, har kokosvatten också använts en intravenös vätska i vissa situationer, vanligtvis under militära uppdrag, under vilken medicinsk utrustning är ibland inte omedelbart tillgänglig. När andra vätskor är inte tillgängliga för intravenös transfusion, kan kokosvatten användas för att höja volymen av blodet, bekämpa lågt blodtryck samtidigt som några användbara elektrolyter.

  • Ingefära kan läggas att ge extra smak till kokos vatten.
  • I nödsituationer, kan kokosvatten ges intravenöst för att höja volymen av blod i en människa.
  • Kokos vatten kan extraheras från unga kokosnötter.