Vad är en bröst infektion?

January 15

Merparten av tiden när folk diskuterar bröstinfektion, de hänvisar till amning mastit. Mastit är ett tillstånd som utvecklas i ammande kvinnor, ofta under de första veckorna eller månaderna efter amning. Det finns ett par andra typer av bröstinfektion som bär omnämnande, och de inte allmänt förekommer hos kvinnor som är omvårdnad.

Eftersom amning mastit är ganska vanligt, det gör det förtjänar viss diskussion. Detta tillstånd kan uppstå några veckor efter ett barn föds och oftast resulterar från bakterier kommer in i bröstet via bröstvårtor som har sprickor eller små öppningar, som orsakar inflammation i bröstvävnaden. Ofta sker detta bröst infektion när spädbarn har dåliga spärr-på tekniker, och det sker oftast i bara ett bröst. Symtomen omfattar rodnad runt området för infektion, inflammation, obehag i bröstet, en känsla av att bröstet är varm eller varm, och ibland feber. Behandlingen kan uppmuntra fortsatt amning, och tar antibiotika. Att se en amning konsult kan också föreslås att korrigera spärr frågor så infektionen doesnâ € t inträffa igen.

Det är möjligt att få en infektion i bröstet när amning inte är inblandad. Vissa kvinnor kan utveckla vad som kallas periductal mastit, som innefattar området direkt under bröstvårtan. Detta kan göra att bröstet blir rött och öm, och kvinnor känner ibland svullna lymfkörtlar under armen. Både ammande och icke-ammande kvinnor kan också få en abscess till följd av en olöst form av mastit. Dessa kan behöva behandlas genom att dränera abscess.

Det bör dock noteras att varje gång en knöl eller svullnad i brösten är närvarande, särskilt i icke-ammande kvinnor, måste det ses som en potentiell indikator för bröstcancer. Läkare kanske vill göra mammografi eller andra tester för att utesluta detta. Det är vettigt att ta denna försiktighetsåtgärd med tanke på betydelsen av tidig behandling av cancer.

En bröstinfektion doesnâ € t måste ske inom bröstet. Det finns några vanliga hudinfektioner, som också kan vara extremt obehagligt. I synnerhet kan kvinnor med större bröst vara benägna att få svampinfektioner på den nedre delen av bröstet, precis där det sticker ut från bröstet. Bakteriella infektioner kan också förekomma på detta område. Om området luktar konstigt, är röd, har skadad hud eller någon bevisning av pus, bör kvinnor se sin läkare. Vanligtvis behandling för denna typ av infektion är att använda lokalt verkande fungicida eller antibiotika grädde. Sådana villkor normalt klara inom några veckor.

Även denna artikel har fokuserat på bröstinfektion hos kvinnor, bör det noteras att män skulle kunna utveckla mastit och ibland bröst bölder. Dessa är sällsynta tillstånd i den manliga befolkningen, men de kan förekomma. Män med plötslig smärta, rodnad, svullnad eller inflammation i bröstet eller bröstvårtan bör söka läkarvård omgående.

  • Bakteriella infektioner kan behandlas med antibiotika krämer.
  • En bröst infektion måste inte ske inom bröstet.
  • Mastit är en ganska vanlig sjukdom hos ammande mödrar.