Hur man Välj ett Scanner för att skapa digitala bilder

January 13

För digital fotografering, dina skanner val verkligen koka ner till en av tre typer av scanner teknik. Var och en av dessa skannrar erbjuder en annan inställning till skanning, så välj det som bäst passar dina bild skanning behov:

  • Foto skannrar: Dessa är små skannrar som utformats speciellt för skanning snapshots. Du matar in en ögonblicksbild och få en digital bild för redigering, eller du kanske hoppa över redigeringssteget och rikta din skannade utdata till en fotoskrivare. Dessa scanners sakta fasas ut eftersom användningen av film minskar.
  • Flatbäddsskannrar: Dessa är de mest använda typen av scanner. De ser och fungerar ungefär som en liten kopiator. Du öppnar locket, placera originalet med framsidan nedåt på glaset, och skanna. Flak är vanligen begränsade till skanning 8,5 x 11 (eller ibland 8,5 x 14) material, men det rörliga locket gör det enkelt att ta bilder av tjocka original, t.ex. böcker eller ens några 3D-objekt.

    Hur man Välj ett Scanner för att skapa digitala bilder

    Flatbäddsskannrar fungerar som kopiatorer.

  • Skannrar Slide / transparens: Du använder dessa högupplösta skannrar för att skanna diabilder (i 2 x 2 fästen), remsor av film i storlekar från 35 mm till 6 cm i bredd, eller plåt film upp till 4 x 5 inches (eller ibland större) .

    Dessa scanners canâ € t skanning reflekterande kopia, såsom fotografiska tryck.