Hitta de fördelar att uppnå lycka

June 2

Fördel-fynd och lycka är inte automatiska saker. Du behöver inte plötsligt tänka mitt i några olyckliga omständigheter i livet, "Wow, det är inte så illa trots allt." Fördel-fynd är en process - en som tar energi, kräver att du knyta närmare band till de runt du, och involverar flera stadier av omställnings

Omdirigera din energi för att finna lycka

Att handskas med motgångar tar mycket energi - fysiskt och psykiskt - speciellt när du ser dina omständigheter som utanför din kontroll. Inledningsvis vad lite energi du har kan lätt hamna kanaliseras till negativa tankar, känslor och handlingar, som håller dig från att gå vidare med ditt liv.

Ben, en pessimistisk ung man med dålig rygg, är ett bra exempel. Han stannade arg i 11 år mellan tiden för hans invalidiserande olycksfall och hans död. Hans fru var inte förvånad över att han föll död i mitten av en arg samtal på telefonen en morgon - hon hade väntat på den dagen för att komma under en lång tid.

Som ett uttryck för hans aldrig sinande ilska, hade Ben vägrade att associera med någon av hans tidigare medarbetare, tillrätta dem även när de nått ut i medkänsla.

För mycket av Ben energi var inriktad på hans förflutna och alla förluster som han hade lidit på grund av sin skada. En hel del av hans energi riktades också på olika sätt att bara överleva dagen - avluftning sin ilska på alla som ville lyssna i ett försök att lindra bebyggda spänningar.

Han skulle gå fram och tillbaka från vilstol till sängen som söker tröst och motstå ansträngningar familj och vänner att göra något produktivt med sitt liv. Ben älskade barn och han hade varit en basebollspelare i sin ungdom, så han upprepade gånger inbjuden att coacha sin sons lilla ligan laget. Hans svar var alltid detsamma - nej!

 • Skift din tidsram. Fördelen du söker har att göra med framtiden, inte det förflutna. Sitter runt idisslande eller tjura om det förflutna kommer bara att hålla dig "fastnat" där du är - i ett tillstånd av ständig ångest. Kontrollera ditt sinne förblir fokuserade på dagar, veckor och månader.
 • Fokusera på vad du kan styra, inte vad du inte kan. Ben kan inte kontrollera sin smärta eller få tillbaka allt han förlorat på grund av det. Vad han kunde göra istället är att tänka på alla de otaliga saker han kan fortfarande göra som han inte för att han sitter fast i självömkan och ånger. Tänk förmåga snarare än funktionshinder.
 • . Var produktiv både tanke och handling Nyck ett trauma som hänt dig år sedan dag efter dag är kontraproduktiv om du letar efter ett sätt att uppnå ett ögonblick av lycka - allt det gör är att ta ryggont. Motstå alla ansträngningar för att få dig tillbaka i huvudfåran i livet är också kontraproduktivt.

Knyta närmare band till dem omkring dig att hitta lyckan

Den stora majoriteten av nytta som människor tycker i efterdyningarna av olyckan kommer från deras relationer - deras kopplingar till andra människor. Människor hamnar knyta tätare band till deras omgivning. Hur gör de det? De gör det genom att ta följande råd:

 • När nära och kära ger dig stöd, acceptera det med uppskattning i stället för att skjuta bort det. Det här är ingen tid för dåraktig stolthet som bara håller folk på avstånd. Folk vill hjälpa till, så låt dem. Och alltid komma ihåg att säga "tack".
 • När andra erbjuder medkänsla och empati, svara i natura Kom ihåg:. Du är inte den enda i världen som har ont på något sätt. Människor behöver dig så mycket som du behöver dem.
 • Utbilda andra om dina problem. Du måste berätta din historia på ett sätt som hjälper dem omkring dig förstår alla vad du går igenom och varför du möta utmaningen som du är. Inte gnälla - utbilda!
 • Upptäck vänlighet mot främlingar. Vänner börjar ofta ut som främlingar som vill hjälpa och förhållandet utvecklas från det. Om du slår bort den vänlighet, förolämpa dig personen i andra änden.
 • Främja bättre relationer med personer vars hjälp du behöver. Läkare och advokater är människor också - det skadar aldrig att fråga dem "Hur är det med dig? Hur är din son gör? "

Göra nödvändiga justeringar för att vara lycklig

När människor möter livsförändrande utmaningar, de måste göra justeringar. Därvid måste de göra tre saker:

 • De utvärdera situationen. "Vad hände? Hur illa är det? "
 • De gör bedömningar om situationen. "Jag tycker verkligen inte att jag klarar det här." "Det här kommer att fungera."
 • De reagerar på situationen. "Jag kommer att göra någon betala för detta."

Men, dessa utvärderingar, bedömningar och reaktioner kan ändras över tiden. Förändringarna är förutsägbara och följer ett ganska specifikt mönster eller sekvens (sk stadier av justering).

Det första steget kallas vändning eftersom vad du verkligen vill börja är att tro att din olycka kan vara fast eller vändas. Problemet är att den typ av utmaningar många ansikte - cancer, lupus, artrit, förlust av ett barn, svår depression - inte kan göras ogjort.

Det andra steget har att göra med överlevnad, vilket normalt innebär en berg-och dalbana av känslor - ilska, sorg, rädsla - som är allt annat än roligt.

Om du har tur, du framsteg till den tredje etappen - rekonstruktion Denna slutskede är "goda nyheter", scen och det är där förmåns fynd kommer in.. När du börjar gå bortom överlevnad, du börjar att bete sig på ett sätt som i allt större utsträckning få glädje tillbaka in i ditt liv.