Vad är Beerkaese?

July 4

Beerkaese är en halvmjuk hylla botas komjölk ost som har en syrlig, nötig smak. Den har också en intensiv doft när den åldras, vilket vissa konsumenter tycker offputting. Osten är även markerad som "öl kaese." Osten är en specialitet för mejerier i den amerikanska Heartland, och finns i många livsmedelsbutiker och specialbutiker över hela USA. Folk utanför USA kan speciellt beställa osten, eller köpa en liknande sort gjord av en lokal mejeri.

Trots den germanska namnet är beerkaese en all-amerikansk ost. Den utvecklades på 1930-talet, när upphävandet av förbud gjorde dricka alkohol lagligt igen. Osten var utformad för att para ihop med starka öl och ale, så det var utformad för att vara mycket robust. Beerkaese även par bra med mörka bröd såsom råg och pumpernickel, tillsammans med garnering som syltlök. Den starka smaken av osten gör den mindre lämplig för ihopkoppling med viner och delikata smaker.

Osten bär stor likhet med många schweiziska och tyska ostar. En Skorpan får utvecklas på beerkaese som det härdar, vilket resulterar i en ost med en krämig elfenben interiör och en gulaktig sola hårt svål. Beerkaese görs typiskt i form av en tegel ost. Konsumenterna segmentera ut bitar av tegel som önskat, lämnar svålen på oanvända ost för att hålla det så färsk som möjligt.

När unga har beerkaese en mer mild, krämig smak. Osten är vanligtvis tillåtet att ålder, utveckla en intensiv smak och lukt som leder till jämförelser med Limburger, ett klassiskt stinkande ost. Liksom andra amerikanska ostar, är beerkaese görs med pastöriserad mjölk, och tillsammans med andra "tegel" ostar, är det traditionellt pressas med tegel under formningsprocessen.

När du väljer beerkaese eller någon halvmjuk ost, försöka få ett prov av osten om du köper det hela. Om du köper en kil, granska det noga. Den beerkaese bör ha en mjuk konsistens och en jämn färg. Kasta någon ost med tecken på sprickbildning, mögel eller missfärgning. Texturen av beerkaese kan variera något beroende på mejeriet, men som en allmän regel bör osten inte rinnande.

När du ta ost hem och öppna det, åter slå in den i pergament eller vaxat papper, för att förhindra införsel av skadliga bakterier eller mögel. Håll osten under kylning, företrädesvis i en innesluten område i kylskåpet så att osten inte plocka upp lukter eller smaker från andra livsmedel. Beerkaese kan också vara dubbel-lindade, så att dess lukt inte släpper igenom kylskåpet.

  • Beerkaese är tillverkad av komjölk.
  • Beerkaese par väl med starka fylliga viner.