Hur gör jag tv Kalibrering?

June 28

Grundläggande TV kalibrering innebär att justera ljusstyrka, färger och kontrast för TV-apparaten i enlighet med betraktarens önskemål. Dessa processer kan alla göras manuellt via kontrollerna som finns på TV: n eller på fjärrkontrollen. Genom att manipulera de tre åtgärderna tillsammans med nyans, mättnad och andra alternativ, kan användarna få effekten de vill. Mer professionell TV kalibrering kräver en specifik uppsättning verktyg, inklusive, men inte begränsat till, en färg analysator, färgfilterglas, och en kalibrerings video. Var och en av dessa specialiserade verktyg har sina egna användningar och kommer att tillåta en användare att få de bästa inställningarna för hans set.

De flesta TV-apparater har en "meny" eller motsvarande knapp på apparaten själv eller på fjärrkontrollen. Trycker man kommer att öppna upp en meny på skärmen, som sedan kommer att ge tillgång till tv (TV) kalibreringsalternativ via "Video Settings" eller ett liknande objekt. Användarna hittar flera alternativ för att ändra visningen till belåtenhet, inklusive skärmpositionering och visningsaspekter. Vissa TV-apparater kommer också ha förutbestämda kalibreringar för specifik programmering: en inställning "Film", till exempel, kan ha lägre ljusstyrka, medan en inställning "Sport" kan ha högre mättad färg.

Om användaren väljer att göra en anpassad TV kalibrering, kommer han att behöva justera flera skärminställningar på TV enligt hans tycke. Ljusstyrka är ofta det första övervägande, eftersom detta ökar eller minskar mängden ljus som projiceras av TV-apparaten. Ljusstyrka bör alltid ge maximal synlighet och samtidigt minimera påfrestningarna på ögonen. Nästa justering TV ägare brukar göra är kontrasten, som bestämmer hur mycket färgerna sticker ut från varandra. Detta går ofta hand i hand med att justera skärpa, som styr definitionen av formerna på tv.

Det är ofta svårare att kalibrera teveapparater färger, eftersom uppfattningen av dessa påverkas av en mängd faktorer. Användare kan justera färgton och nyans, som styr skärmens dominerande färgen och använder den som utgångspunkt för skalning alla andra färger. Tweaking mättnad, å andra sidan, kommer antingen öka eller minska intensiteten i färgerna enligt användarens preferenser.

Vissa experter rekommenderar att du använder en färg analysator att korrekt kalibrera en tv färger. Dessa enheter mäter temperaturen i varje annan färg och ange om inställningarna är idealiska. Färg analysatorer används ofta tillsammans med ett TV-kalibrerings video, som är en stillbild skärm bestående av färgade staplar och block av neutrala. TV kalibrering video tillåter användare att visa färger opåverkade av rörelse, vilket underlättar kalibreringsprocessen. Färg-filterglas, å andra sidan, står för färg-casts skapats av omgivande ljus.

  • En person byta kanal på en TV.
  • Kalibrering innebär justeringar av TV ljusstyrka, färg och kontrast.
  • En TV ljusstyrka bör möjliggöra maximal synlighet och samtidigt minimera påfrestningarna på ögonen.
  • Många högupplösta tv måste kalibreras för att producera de bästa bilderna.
  • Tv kan kalibreras med hjälp av en fjärrkontroll.