Vad betyder "ben att plocka" Mean?

July 6

Den idiomatisk fras, "ett ben att plocka" på engelska avser ett argument eller oenighet mellan två personer. I vissa lite olika betydelser, kan det innebära att någon har sårat någon eller gjort något fel på dem. Hursomhelst, om någon säger "Jag har ett ben att plocka med dig," de uttrycker ett problem eller oenighet som finns mellan sig själva en annan person.

Experter daterar ursprung frasen tillbaka till 1600-talet. En alternativ frasen, "strids," har också etablerats i den engelska lexikon. Båda dessa fraser relaterar till en specifik metafor. Metaforen är att två hundar slåss om ett ben. Ordet "plocka" är relaterad till tanken att en hund kommer att plocka ett ben ren, eller tugga all kött och restvävnad bort av benet.

I ett mer allmänt sammanhang, idiomet, "ett ben att plocka," går längs med idéer om människor, som hundar, som har "territorium" eller "turf." Detta innebär inte riktigt räkna in de flesta användningsområden för frasen, men eftersom Det används ofta inte för att beskriva en territoriella frågan, men i stället, en fråga om åtgärder som uppfattas som stötande. Vid användning av uttrycket, talaren visar bara allmänt att han är upprörd över något som någon annan har gjort.

Det är viktigt att notera att för många engelska samhällen, frasen "ett ben att plocka" har blivit något föråldrade. I många fall är det uppfattas som alltför ålderdom, poetisk, eller talspråk. Användningen av uttrycket, vissa engelska som modersmål, kan också markera någon så gammaldags eller landsbygd. Istället många engelsktalande nu använda mer direkta, tekniska fraser för att uttrycka samma idé.

Trenden mot mer förenklade tal för att uttrycka påståenden är ofta synlig i affärssammanhang. Till exempel är det relativt sällsynt att höra engelsktalande på ett kontor inställning säga till någon: "Jag har ett ben att plocka med dig." Det är mer vanligt att höra någon säga "Vi har ett problem" eller "Vi har ett problem här . "Personen kommer då brukar utveckla vad problemet är. En del av trenden mot att använda enklare och därmed mer abstrakt språk, förmodligen har att göra med ett steg bort från den argumenterande tonen i fraser som "Jag har ett ben att plocka med dig", som tenderar att bära en mer personlig ton .