Vad Är Fig Smör?

November 5

Fig smör är en rik och söt spridning tillverkad av fikon. En sort är en sann frukt smör och görs av matlagning och kondense fikon i en rik pasta. En andra variation av fig smör är mycket enklare, och görs genom att kombinera fikon konserver och smör eller en smörsubstitut. Antingen sort kan tjäna samma kulinariska fungerar som en traditionell fruktsmör. Frukten smör sorten är allmänt tillgängliga för köp i större butiker.

Människor över hela världen njuta av den söta smaken av färska fikon. Dessa frukter är ökända för att resa dåligt, dock, och färska fikon är sällan tillgängliga utanför områden där fikonträd växer naturligt. Dessutom fikon är vanligtvis mycket svårt att hitta under den tid på året då träden inte bär frukt, som frukten också inte håller länge.

Många frukter reser inte bra. Historiskt sett var fruktkonserver används mest för att säkerställa en stadig tillförsel av näringsrika och smakrika fruktprodukter under perioder av året då de inte var lokalt tillgängliga. Frukt konserver, inklusive frukt smör, förlitar sig på matlagning och konserv processer för att först sterilisera och sedan skydda färsk frukt. Tillagningen dödar alla mikrober som finns i färsk frukt, samt gör den färska frukten mycket lättare att lagra. Canning förhindrar då några nya mikrober kommer in i frukt och orsakar sönderfall.

Skapandet av denna typ av figur smör liknar någon annan traditionell fruktsmör. En sådan recept innebär generellt matlagning fikonen vid låg temperatur för två eller flera timmar, tills de är ordentligt mjuknat. En liten mängd av ytterligare vätska tillsätts typiskt också, för att göra den resulterande smör lättare att sprida. Kryddor, såsom kryddnejlika eller kanel, kan tillsättas efter smak. De kokta fikon sedan mosade eller bearbetas till en smörig pasta.

När ett parti fikon smöret har kokta och bearbetats, är det i allmänhet burk. Fikon smör placeras i burkar, så att det inte finns något tomrum. Dessa burkar är förseglade, och ett hett vattenbad används för att döda eventuella kvarvarande bakterier. Efter denna process är klar, är fikonsmörlagringsstabil i månader eller år.

En annan variation av fig smör görs genom att blanda vanligt smör eller ett substitut för smör med konserverade fikon. Smör och honung blandas ofta på detta sätt, och sötma av bevarade fikon går lika bra med rika och salt smör liksom mer traditionella honung. Denna mängd fikon smör bör förvaras i kylskåp och har en ganska kort hållbarhetstid.

  • Hel och skär fig.
  • Torkade fikon.
  • Figurerna växer på trädet.