Låna pengar för ditt barns College Education

November 11

När du har tryckt ut alla andra alternativ, låna pengar för att betala för college är din sista utväg. Din elev bör uttömma sina lånealternativ innan du överväger att ta på någon skuld att betala för hennes högskoleutbildning. Att sätta sig i skuld för att betala för ditt barns högskoleutbildning kan få katastrofala effekter på din ekonomiska framtid - trots allt, det finns inget sådant som ekonomiskt stöd för din pension.

Det bästa sättet att finansiera college kostnader, om upplåning är nödvändigt, är att ha ditt barn låna pengar själv. Genom federala studielån program och finansieringsprogram tillgängliga genom olika institutioner, studenter har ett antal attraktiva alternativ för dem att finansiera college kostnader. Hjälp din student ansöka om ekonomiskt bistånd och uttömma alla andra källor och alternativ innan du går in i skuld att betala för hennes högskoleutbildning.

Ditt barn kan delta i arbets utbildningar; gör deltidsarbete; skaffa studielån, bidrag och stipendier; college deltid medan du arbetar heltid; eller gå AmeriCorps, Peace Corps, eller militären, som alla erbjuder ekonomiska fördelar för utbildning.

Studielånemöjligheter

Om du lånar pengar för ditt barns högskoleutbildning, överväga förteckningen över primära resurser:

 • Federal PLUS lån: Detta lån är den bästa av alla dessa alternativ. Moder Lån för studenter (PLUS) är en populär, tillgänglig och prisvärd lån där föräldrarna (med anständiga kredit) kan låna upp till hela kostnaden för en beroende studentens utbildning minus annat ekonomiskt stöd som eleven kvalificerar. Återbetalning måste börja inom 60 dagar från mottagandet och du kan ha upp till tio år för att betala tillbaka lånet plus ränta. För ytterligare information besök College Board online eller ring avgiftsfritt på 800-891-1253.
 • Hem kapital kredit: Räntan på lånet kommer att vara hög, och upplåning mot ditt hem kapital kan sätta ditt hem i riskzonen för utestängning.
 • 401 (k) plan lån: Om din 401 (k) plan har ett lån funktion, det högsta belopp du kan låna är den mindre av $ 50.000 eller 50 procent av ditt saldo intjänade konto. Kontakta din 401 (k) administratören för mer information.

  När du lånar pengar från din 401 (k), är att pengar inte längre investerade. Även om du betala ränta på lånet, får du inte full nytta av dina 401 (k) plan investeringar. Också, de pengar du drar ur den 401 (k) plan som ett lån är före skatt dollar, men pengarna du betala tillbaka lånet med är efter skatt. Wham! Om du byter arbetsgivare när lånet är fortfarande utestående och inte betala lånet i sin helhet, är det föremål för en 10% tidigt tillbakadragande straff och beskattning. Dubbel wham!
 • Lån utan säkerhet från din bank: Även känd som en signatur lån, är detta lån ofta den dyraste. Banken tar ut en betydligt högre ränta eftersom ingen tillgång, till exempel ett hus, är att säkra detta lån. Dessa lån är ofta svåra att kvalificera sig för om du inte har oklanderlig kredit.

Använd följande tabell för att organisera möjliga resurser finansiella hjälpen. Gör en kontroll i den vänstra kolumnen om en viss källa kan vara ett alternativ för att betala för ditt barns högskoleutbildning, och i så fall räkna upp de tillgängliga medlen i kolumnen till höger.

Undervisning Låne Alternativ för föräldrar
Potentiell alternativ? Källa Tillgängliga Fonder
Federal PLUS Lån $
Hem kapital kredit $
401 (k) plan lån $
Lån utan säkerhet från bank $

Program Federal studiemedel

Federal finansiella stödprogram är avsedda att kompensera skillnaden mellan vad din familj har råd att betala och vad college kostnader - och detta stöd är tillgängligt för alla. Även om du kan känna att din inkomst är för hög och ditt barn inte är berättigade till ekonomiskt stöd, de flesta amerikaner rätt till stöd på något sätt.

Med alla lån, en av de främsta frågorna att tänka på är lånets kostnad - det vill säga den ränta och eventuella låneförvärvsavgifter. Den billigaste lånet är generellt den med den lägsta räntan. Här är en titt på de billigaste programmen Federal studiestödsnämnden:

 • Perkins lån har de strängbehovsbaserade krav. En student kan låna upp till $ 5500 per år, för att inte överstiga $ 27.500. Den nuvarande räntan är 5 procent, och betalningarna inte påbörjas förrän studenten examen.
 • Subventionerade Stafford lån är också behovsbaserade lån. En student kan låna upp till $ 3500 under det första året av grundutbildningen. Denna gräns ökar genom college. När detta skrivs, är räntan 6,8 procent per år. Den federala regeringen, dock faktiskt betalar räntan på lånet tills eleven är skyldig att börja göra utbetalningar sex månader efter examen. Lånet ska betalas av på tio år.
 • Subventioner Stafford lån är inte behov baserade lån. Det belopp som du kan låna är identisk med den subventionerade Stafford låneprogram om studenten är din beroende. Om studenten är oberoende, men han kan låna upp till $ 5500 initialt med gränsvärdet ökar genom åren på college. Räntan på denna typ av lån är 6,8 procent per år, när detta skrivs. Men inte den federala regeringen inte betala någon av räntan på uppdrag av eleven. Återbetalning börjar sex månader efter examen, och lånet ska återbetalas under tio år.

För att få de senaste priserna på studielån och detaljerade instruktioner om hur man får dessa lån, besök College Board.

Ställa betalnings förväntningar för din högskolestudent

Om du lånar pengar för ditt barns högskoleutbildning, meddela de förväntningar du har om att betala för college och hjälpa din student fastställa rimliga förväntningar. Du kanske känner mycket starkt att ditt barn deltar i de finansiella ansvar som gäller att få denna utbildning. En strategi är att skapa ett samarbetsavtal mellan förälder och barn:

Låna pengar för ditt barns College Education

Exempel på en revers för din studentens högskoleutbildning.

Fördelar med den typ av samarbete arrangemang inkluderar följande:

 • Ditt barn måste ansöka själv och visa en ärlig ansträngning, annars kommer du inte betala något mot sin högskoleutbildning.
 • Om din student hoppar av skolan, han på egen hand.
 • Om ditt barn tillämpar själv och uppnår en B genomsnittlig eller bättre, kommer du betala tillbaka 80 till 100 procent av college kostnader.
 • Du behöver inte börja betala tillbaka dessa lån under sex månader efter din student akademiker, vilket gör att du ytterligare tid att samla medel för att återbetala skulden eller justera månatliga kassaflöde för att kunna mer bekvämt betala skulderna.