Vilka är de bästa tipsen för att välja en begagnad kajak?

December 7

Några av de bästa tips för att välja en begagnad kajak fokus på att inspektera båten för uppenbara och subtila tecken på skador som kan leda till att det är meningslöst inom några månader. Till exempel, solskador och sprickor är bra ensamma, men tillsammans kan göra en begagnad kajak oreparabel. När en kajak bärs ojämnt, kan vissa fläckar av det blir tunt och utveckla hål snabbt. Dessutom är vissa typer av kajaker helt enkelt inte bör köpas second hand såvida i nyskick. Slutligen är det viktigt att leta efter udda märken som så småningom kan bli sprickor.

Det är ganska lätt att avgöra om en begagnad kajak har solskador från att lagras utanför för länge. Färgen börjar blekna, och i allvarliga fall en gång mörkröd kajak kan blekna i en rosa färg. Solskador gör plasten spröd och svår att reparera om det blir knäckt. Om en potentiell köpare överväger en solskadad kajak, bör han eller hon ha i åtanke att sprickor ibland inte repareras, och investeringen är förmodligen inte en långsiktigt. Faktum är att vissa företag som säljer begagnade kajaker vägrar att fixa och sälja spruckna, solskadad kajaker eftersom sprickan öppnar igen för tidigt.

De flesta kajak experter rekommenderar bär båten för att förhindra skador genom att dra. Om det bara finns en person att bära den, men en kajak kommer sannolikt att dras över sand, gräs, eller till och med betong till ownerâ € s fordon. Över tiden kan detta orsaka ojämn slitage på botten av båten, och vissa fläckar kan bäras så tunn att hål utvecklas. När du handlar för en begagnad kajak, bör båten vändas och inspekteras för ojämn bär.

Vissa märken av kajaker är helt enkelt för dåligt utformad för att säljas vidare och förväntas pågå i åratal. Till exempel kan kajaker säljs av mycket stora butikskedjor som inte håller så länge som en kajak som inte producerats i massa. Dessa kajaker är ofta tunna, marknadsförs mot människor nya till sporten, och svåra att fixa även av experter. I allmänhet kan en bra begagnad kajak repareras vid behov.

Ibland används kajak har udda märken på det som liknar hudbristningar. Dessa märken är oftast orsakas av människor som står eller sitter på kajaken när det inte är i vattnet. De kommer så småningom att bli fullfjädrade sprickor givna tillräckligt med tid och stress. Det är bäst undviker används kajaker med sådana märken.

  • Färgerna på en begagnad kajak bör fortfarande vara levande, inte sol-sliten.