Vad är en Medicinal kemist?

November 20

Ett läkemedel kemist är någon som tillämpar principerna för kemi till utvecklingen av läkemedelssubstanser, med målet att skapa nya läkemedel för användning i medicinsk behandling. Läkemedelskemi är en gren av kemin som mycket bygger på organisk kemi, men också innebär studier av biologi och medicin. Forskare inom detta fältarbete i framkant av läkemedelsutveckling, arbetar på nya föreningar och klasser av föreningar som kan ge stora genombrott inom sjukvården i framtiden.

Läkemedelskemister arbetar främst med biologiska material, identifiera föreningar av intresse, lära sig om vad de gör, och räkna ut hur man syntetisera dem i laboratoriet. Ett läkemedel kemist avser också utveckling och eventuell produktion av läkemedel tillverkade av dessa föreningar, funderar frågor som läkemedel leveranssystem, kvalitetskontroll av läkemedelssubstanser, och potentiella läkemedelsinteraktioner som kan leda till skadliga komplikationer.

Nya läkemedelssubstanser har identifierats varje dag, även om de många upptäckte varje år, bara en handfull ange mer avancerade stadier av utveckling. Ett läkemedel kemist arbetar i ett labb, bearbetning material för att lära sig om de föreningar som den innehåller och utvecklingstekniker för syntes av föreningar som ser lovande ut. Läkemedelskemister spenderar också mycket tid på datorn, arbeta med modelleringsprogram som har utformats särskilt för användning i läkemedelskemi, så att de kan studera den molekylära strukturen hos föreningarna de arbetar med.

En typisk medicinsk kemist har minst en magisterexamen i kemi, och kan ha fört en doktorsexamen samt. Karriärer i läkemedelskemi är ett bra alternativ för människor som gillar att utforska det okända och kategorisera den, och för personer med en hel del tålamod och uthållighet. Föreningarna läkemedelskemister arbetar med sällan presentera sig omedelbart, och en medicinsk kemist kan spendera månader eller år att arbeta på ett enda projekt.

Läkemedelskemister är anställda främst av läkemedelsföretag som bedriver läkemedelsforskning. De kan också arbeta för myndigheter som utför läkemedelsforskning och analys av organiska material av läkemedels intresse, och de kan arbeta som lärare, utbilda nästa generation av läkemedelskemister och utföra forskning i sina labb. Liksom andra människor som arbetar i framkant av vetenskap, ett läkemedel kemist hör vanligtvis till en professionell organisation, så att han eller hon kan hänga med framsteg inom området i fackpress och på konferenser med andra läkemedelskemister.

  • Läkemedelskemister debiteras med att skapa nya behandlingar för sjukdomar.