Vad är en Dermabrasion Machine?

August 13

En dermabrasion maskin är en maskin som används främst av licensierade dermatologer och plastikkirurger för att hud renovering, även känd som kirurgisk hud hyvling. Maskinen fungerar genom exfolierande bort epidermis, eller översta skikt i huden. Det ska inte förväxlas med en microdermabrasion maskin; microdermabrasion maskiner utför ett liknande syfte men inte exfoliera hela vägen ner till dermis de sätt dermabrasion maskinerna gör.

Motiv för dermabrasion maskiner skiljer sig med tillverkaren, men den primära komponenten i varje dermabrasion maskinen är hjulet eller pensel. Hjulet eller borste är fäst vid en stång som roterar med hög hastighet när hudläkare eller plastikkirurg slår på maskinen. Den slipande ytan på hjulet eller borste stöts bort hudceller när den snurrar på stången. Dermabrasion maskiner i detta sätt verka i mycket på samma sätt som en borr med sandpapper fäst.

Microdermabrasion maskiner använder inte roterande stänger, hjul och borstar vägen dermabrasion maskiner gör. Istället blåser en microdermabrasion maskin kristaller, vanligen diamant, mot ansiktet för klienten. Kristallerna av microdermabrasion maskinen bort tillräckligt hudceller för att förbättra övergripande utseende och behandla mindre fläckar men inte tillräckligt för att eliminera stora brister.

En dermabrasion maskin är ett kirurgiskt instrument och därför generellt inte säljs för användning i hemmet. Dessa maskiner finns främst i hudläkare kliniker, sjukhus och plastikkirurgi kliniker. Endast individer som utbildats i dermabrasion bör fungera maskinerna och utföra dermabrasion förfaranden. En microdermabrasion maskin, däremot, även kan användas i spa eller ens i hemmet.

En primär fördel med att använda en dermabrasion maskin är att den når djupare in i huden än en microdermabrasion maskin gör. Det är sålunda effektiva vid behandling av vissa typer av ärr. Plastikkirurger och dermatologer rekommenderar också användningen av dermabrasion maskiner för att behandla envisa rynkor, leverfläckar och andra ojämnheter i huden. En person måste också använda ett dermabrasion maskin bara ungefär en gång om året, jämfört med halvdussin eller fler sessioner som microdermabrasion maskiner kräver.

Användningen av dermabrasion maskiner medför vissa risker. Infektion är ett bekymmer på det behandlade området, eftersom avlägsnande av de bästa skyddande lager av hud lämnar dermis i kontakt med omgivningen. Dermabrasion också ibland lämnar ärr. Förfarandet också kan orsaka ojämn färg eller mörkfärgning av huden som det läker. Hudmissfärgningar från användning av dermabrasion maskiner ibland är permanenta, även om de oftast inte är.

Vissa områden av huden är inte lämpliga för behandlingar med en dermabrasion maskin, eftersom maskinerna ta bort så många hudceller. Ett exempel är baksidan av halsen, vilket tenderar att ärr lätt. Man måste använda andra hudbehandlingar på dessa regioner. Dermabrasion förfaranden är också dyrare än mildare alternativ som hemma kemisk peeling. Korrekt användning av en dermabrasion maskin kan emellertid förbättra utseendet på huden genom 20-50 procent, enligt förespråkare av förfarandet.

  • Dermabrasion maskiner når längre in i hudens vävnad för att ta bort ärr som kan bli följden av svår akne.
  • En dermabrasion maskin kan användas för att ta bort en mullvad.
  • Dermabrasion maskiner används främst av dermatologer.
  • Dermabrasion kan användas för att minska uppkomsten av ytliga rynkor.