Hur väljer jag det bästa ljuskrona prismor?

July 10

Att välja ljuskrona prismor kan vara en av de viktigaste och roliga delar av återställa eller skapa en ny ljuskrona. De finns i en till synes oändlig mängd olika former, färger och material och kan köpas online eller i hantverk butiker. När du väljer ljuskrona prismor, är det viktigt att beakta det övergripande utseende du vill skapa i rummet, liksom den befintliga inredningen. Om du försöker att ersätta saknade prismor, välja reservdelar som är så lika som möjligt till den befintliga ljuskrona kommer att bidra till att upprätthålla den ursprungliga utseende. Om att göra en ny ljuskrona från grunden, kanske du vill överväga kostnaderna, eftersom ljuskrona kristaller kan variera från några ören till hundratals dollar.

Storleken, formen och färgen på ljuskrona prismor kan variera kraftigt. Om du behöver matcha prismor till en befintlig ljuskrona, vara säker på att du väljer samma storlek och form för ersättare. Var noga med att noggrant mäta kristallerna du redan har och identifiera formerna. Några populära former inkluderar tår eller päron, ovala och runda. Även klara kristaller används ofta, kan du uppnå en unik effekt genom att blanda i några färgade bitar som samordnar med rummet. Använda mer moderna former i en antik kristallkrona kan också skapa en eklektisk look. Vissa kristaller kommer även i djurformer, som kan fungera bra i ett barns rum.

Den typ av material som används för att göra ljuskrona prismor kan kraftigt påverka kvaliteten och priset. Blykristall är oftast den högsta kvalitet och dyraste. Det har mest gnistan eftersom det speglar mer ljus än glas eller andra material och kan även poleras till en högre glans. De flesta antika ljuskronor är gjorda av bly kristall, medan nyare kan ibland använda glas eller även plast kristaller. Om du byter ut saknade kristaller på en ljuskrona, överväga att använda samma material, eller skillnaden kan vara märkbar.

Det är också en bra idé att välja ljuskrona prismor som samordnar med andra material som används för att göra fixturen. Större, djärvare kristaller ser bäst med en metallkrona, antingen guld, silver eller brons. Dessa typer av kristallkronor är ofta mycket utsmyckade och kommer att vara i fokus för ett rum. Ljuskronor som lackerade eller tillverkade av trä kan ha en mer avslappnad utseende och kan se bäst med färre, mindre kristaller. I allmänhet använder prismor för att skapa en ljuskrona som är unik och kompletterar ditt hem befintliga inredning.

  • Ljuskrona prismor finns i en mängd olika former, färger och material.