Vad är en Murverk Drill?

July 29

En murverk borr används för att göra hål i betong och andra hårda, spröda material. Borra hål i murverk kräver rätt borrverktyg, en högkvalitativ borr, och vissa operatörsteknik. En murverk borr används ofta i byggnadskonstruktion och i vissa hem förbättring projekt, såsom avslutar en källare.

En borr är ett elverktyg speciellt utformad för att borra hål. Det är oftast elektriskt drivna, men kan också användas med lufttryck. Den borrmaskin roterar ett skärverktyg som kallas en borr. En borr är en cylindrisk axel som innehåller spiralformade spår, så kallade flöjter, med skarpa eggar att skära och ta bort det material som borras.

Betong och andra hårda material kräver en god kvalitet borrmaskin med flera arbetsfunktioner. Dessa inkluderar möjligheten att variera rotationshastigheten, fastställa djupet hos hålet som skall borras, och handtag eller fixturer för att noggrant positionera borren i syfte att uppnå det önskade läget och orienteringen av hålet.

Det kanske mest användbar funktion som krävs för en murad borr hamrar åtgärder. Borrhammare, eller roterande slagborrmaskiner, tillhandahålla en pumpande action längs axeln av borrkronan medan den roterar. Funktionen hos en hammarborr liknar en pneumatisk hammare, som används för avlägsnande av betong och murverk material i stora byggprojekt. En borrhammare ökar förmågan av borrkronan för att avlägsna material snabbare och med mindre ansträngning, som producerar bättre kvalitet hål och förbättrad noggrannhet.

En speciell typ av borr krävs för borrning i betong och murverk. Murverk borr finns i en mängd olika standard diametrar och längder, och har olika skärytor beroende på tillämpning. Dyrare borr görs med högre kvalitet material för att förbättra skärprestanda och förlänga livslängd av lite. Murverksborr varierar i kostnad baserat på materialet och funktioner i bit.

Den typ av borr väljs beror på det material som skall borras och storleken och formen på hålet krävs. De med volframkarbid tips är speciellt användbar för borrning i murverk när en hammarborr används. Volframkarbid är ett mycket hårt och slitstarkt material som är resistent mot slitage under svåra borrningsförhållanden, så borren håller skärpan under en längre tid. Axeln eller skaft, av borrkronan är också värmebehandlas och ythärdas att behålla sin skärpa och utöka dess livslängd.

  • Många murverk borrar har en bultande åtgärder som fungerar som en jackhammer.