Vad är Americana?

July 8

Americana avser kulturella artefakter, matlagning, konst, arkitektur och historia som tydligt återspeglar den amerikanska kulturen. I huvudsak Americana uttrycker de saker som skulle vara mest förknippas med amerikaner, även om de var älskad i andra länder. Till exempel är det äppelpaj, men görs i ett antal andra länder trodde ett perfekt exempel på Americana köket. Uttalanden som "Det är så amerikansk som baseboll eller äppelpaj", antyder att amerikaner i en känsla "egna" vissa kulturella utvecklingen och de flesta associerar dessa saker som en del av sitt kulturarv.

Americana kan också användas för att uttrycka rörelser i konst, litteratur eller musik, eller artister som verkar speciellt amerikansk kan sägas vara en del av Americana. Till exempel i bildkonst, var Norman Rockwell och hans konstverk för omslagen i Saturday Evening Post tänkt som företräder Americana. I musik, rockabilly, och för den delen rock and roll anses amerikanska kulturyttringar.

Litteratur som verkar tydligt amerikanska är inte alltid lätt att definiera. Vissa säger Washington Irving fångar en del av den amerikanska kulturen i hans novell The Legend of Sleepy Hollow. Andra hävdar att arbetet är imiterande av europeisk stil. Det är viktigt att komma ihåg att många saker anses Americana, särskilt tidiga kulturella produktioner av nödvändighet, imiterade europeiska kulturvärden, eftersom många av de tidiga konstnärerna var inte så långt bort från sina europeiska rötter.

Vissa rätter är även tydligt förknippad med Americana. Äppelpaj är bara ett exempel bland många. Köttfärslimpa och potatismos till exempel skulle anses solid amerikansk mat, och hamburgare och pommes frites på snabbmatsmenyer hela landet verkligen är.

Även baseball är den mest amerikanska av sport, är amerikansk fotboll ännu en Americana sport. Vissa traditioner som att titta på fotboll på Thanksgiving, den ultimata Americana fester, ses som unikt för USA. Naturligtvis i många europeiska länder, tittar idrottsevenemang är en del av semestern, men amerikanerna har gjort denna tradition med en sport som utvecklats här, och med en semester som är exklusivt amerikansk. Det bör noteras att många länder har fester firar skörden, och Kanada firar Thanksgiving semester också.

Om Amerika ses som en kulturell smältdegel, som visserligen kan det vara ibland, kan det vara svårt att spåra rötterna till olika Americana kulturella aktiviteter eller begrepp. Rock and Roll till exempel härrör från bidrag från många kulturer: slag musik underhålls av slavar och sedan befriades afroamerikaner, folkmusik från olika länder i Europa, och en mängd andra källor. I andra fall kan du rita en mer direkt linje mellan kulturer som producerade Americana kulturella produkter. Igensättning, till exempel, är en populär form av dans mycket nära släkt med Celtic steg dans.

Summan av kulturella produkter som representerar Americana ger människor från andra länder intryck om vad de är sannolikt att hitta här. Ibland är dominerande eller välkända aspekter av ett samhälle förväntas av besökare, vilket kan leda till stereotyper eller vilseledda förväntningar vad folk hittar när de besöker eller invandra. Under den industriella revolutionen, skulle det kunna hävdas att principen Americana produkten var begreppet av den amerikanska drömmen.

Med ansträngning, kunde alla blomstra, och detta meme transporteras till andra kulturer. Massinvandring till Amerika påverkade verkligen vår kultur, men många fann att det liv som förkroppsligade "Americana" var svår att få. Trots svårigheter, många invandrare och senare generationer bloms - alltså Americana begreppet "det goda livet i Amerika" förevigar.

  • Baseball ofta anses vara den mest amerikanska av sport.
  • Äta Turkiet för Thanksgiving är en amerikansk tradition.
  • Amerikansk fotboll anses vara en del av Americana.
  • Cheeseburgers anses vara en väldigt amerikansk mat.
  • Äppelpaj är tydligt förknippad med Americana.
  • Norman Rockwell målningar, som de i de fyra friheterna serien, illustrerade traditionella amerikanska värderingar.