Vad är en Golden Eagle?

July 27

En kungsörn är ett stort, köttätande fågel hemma i Europa, Nordamerika och delar av Afrika. Denna effektiva rovdjur är känd för den vackra kastanj och guld fjäderdräkt hittas på huvudet och halsen av vuxna fåglar. Trots förstörelse av livsmiljöer leder till en total befolkningsminskning, bibehåller den mäktiga kungsörn starka siffror under ett brett globalt sortiment.

Kungsörn är anmärkningsvärda för en stor spännvidd, når över 7 fot (2,1 meter) i stora sorter. Även om de flesta vuxna är bruna hela med undantag för den gyllenbrun krona, juvenila fåglar har fläckar av vita fjädrar, speciellt på svansen och vingar. Livslängden av fåglarna är vanligtvis mellan 10-20 år.

Med deras breda sortiment kommer variation i storlek, livsmiljö och utfodring mönster. De största variation bor i USA och Kanada, når över 40 inches (1,01 meter) i höjd och kan väga mer än £ 20 (9,07 kg). Många kungsörn har breda områden i bergsområden, men några har flyttat in lägre skogar på grund av livsmiljön utarmning. Alla kungsörnar är köttätande, äta stora gnagare och däggdjur. Några av de större sorterna har varit kända för att attackera boskap, såsom får, getter och kor.

Beroende på deras placering, kan kungsörn migrera med årstid om mat blir knapp. Att inte vara beroende av grödor eller växter för livsmedel, dessa migreringar är vanligtvis kort och över små avstånd. Sedan inom en parad par är ofta mycket stor, många fåglar kan stanna på samma plats året runt.

Parning mellan kungsörn arten börjar med valet av en partner; de flesta sorter är monogama och hålla ihop för livet. Kungsörn börjar ofta att para vid ungefär fyra års ålder. En hona lägger vanligtvis 1:59 ägg, men oftast bara den förstfödde örnen överlever. Ruvning varar över en månad, men kycklingar kräver noggrann föräldraskap för många veckor efter kläckning. Bristen på resurser och ofta förbjuder platser för eagle bon orsaka en hög spädbarnsdödlighet.

Trots alla underverk i sin naturliga livscykel, är kungsörn kanske mest känd för sin plats i heraldik, symbolik, och religion. Flera länder inkluderar fågeln som symbol, antingen som den nationella fågel eller som en del av landets vapensköld. Användning av kungsörn i heraldik går tillbaka tusentals år; både antika romerska och Mellanöstern arméer hade örnen som symbol.