Kan Viktväktarna Plan Fit i din Diabetic Måltider?

September 14

Viktväktarna är en lyckad viktminskning program som inte är, av sin egen entré, "utformad för dem med diabetes." Men kan lyckad viktminskning har djupt positiva effekter på blodglukoskontroll och om riskfaktorer för diabeteskomplikationer såsom hjärtsjukdomar.

Viktväktarna främjar en hälsosam livsstil, inklusive regelbunden motion, och erbjuder program som innehåller regelbundna, i personliga möten samt ett online-program.

En grundläggande Viktväktarna filosofi är att mat inte är förbjudna. Istället livsmedel delas en specifik punkt värde, och de deltagande budgetar för en daglig punktmålet. Målen är utformade för att ge en daglig kaloriunderskott, vilket resulterar i viktminskning. Livsmedel som är lågt kaloriinnehåll, låg fetthalt, och fiberrik delas ett lägre poängvärde än kaloririka, hög fetthalt, låg-fiber livsmedel.

Fördelen med att deltagaren i att kunna se den relativa fördel att välja hälsosammare mat, även om mindre hälsosamma alternativ kan väljas fritt så länge de högre poäng räknas.

Dessutom följer Viktväktarnas program kräver åtminstone någon fokus på mat portionsstorlekar för att komma fram till punkter värde för någon särskild mat. Diabetes förvaltning kräver också en förståelse för portionsstorlekar.

Så, på den positiva sidan, har Viktväktarna följande fördelar:

  • Potentiellt hjälper några uppnå viktminskning
  • Uppmuntrar hälsosammare mat och fysisk aktivitet
  • Lär att alla livsmedel kan passa in i en hälsosam kost
  • Kräver fokus på del storlek och näringskvalitet livsmedel att komma fram till en punkt värde

På den varnande sidan, de punkter är helt orelaterade till innehållet i livsmedels kolhydrat. I praktiken innebär det att spåra Viktväktarna punktvärden är ingen ersättning för att spåra kolhydrater i dina måltider och mellanmål.

Kolhydrater livsmedel är några av de mest hälsosamma livsmedel runt, och Viktväktarna delar ofta ett lägre poängvärde baserat på kalori, fiber, och fetthalt. I själva verket, en nyligen försök att uppmuntra hälsosammare val lämnade lite frukt som 0 point gratis mat.

För effektiv diabeteshantering, äta hälsosam mat är viktigt, men så hanterar volymen och tidpunkten för dina kolhydrater, och du kan inte ignorera kolhydrater i en frukt, även om Viktväktarna säger så.

Andra finns det naturligtvis en ekonomisk kostnad för tyngdtittare programmet. Räkna med en inledande registreringsavgift och en månadsavgift för både traditionella och online-program. Viktväktarna kräver inte inköp av sina märkeslivsmedelsprodukter, men om du väljer att gå för Viktväktarna livsmedel eller dess Smart Ones varumärke frysta förrätter (som finns i en butik nära dig) vara medveten om att kostnaden för maten är extra.

Slutligen är viktminskning en lämplig målsättning för många människor med diabetes - kom ihåg att mer än 80 procent av personer med typ 2-diabetes är överviktiga eller feta. Diabetes är ett allvarligt tillstånd och ofta sällskap av andra hälsoproblem.

Du bör diskutera några planer på att ändra din kost med din läkare, och med din dietist. Svårt att begränsa kalorier eller begränsa livsmedelsval utan hänsyn hälsotillstånd och dina mediciner bör inte ske med att rådfråga din medicinska team.