Lägga till ljud till din Movie Maker Film

December 31

Vilken film är komplett utan en omrörning soundtrack? Till exempel skulle zombies i Return of the Living Dead har varit i närheten så skrämmande utan att punkrock spelar i bakgrunden? Eller vad sägs om signaturen skrämmande ackord du hört varje gång du såg någon kroppsdel ​​från monstret i Skräcken i Svarta lagunen? Med Movie Maker, är det lätt att lägga till musik till din film.

Om ett videoklipp redan innehåller ljud, behöver du inte lägga till något. Men du kan fortfarande overlay - eller, som videoheads kallar det, dub - extra musik eller ljudeffekter, som spelar tillsammans med ljudet från klippet.

Movie Maker Programmet accepterar ljud i MP3 och Microsoft WAV. (Bara glöm de där irriterande upphovsrätt, och lägg bara vad du juridiskt tillåtet att lägga.)

För att lägga till ett ljudspår, så här:

  1. Klicka på fliken Hem.
  2. Klicka på knappen Lägg till musik kommando och klicka på Lägg till musik på popup-menyn.

    Du kommer ihåg att du också kan lägga till ljud från AudioMicro, Free Music Archive, och Vimeo - de alla visas under Sök New Music Online rubrik.
  3. Navigera till önskad audio, markera den och klicka sedan på Öppna.

När du lägger till musik i filmen, verkar det som en namngiven "remsa" över objekten i Storyboard. För att ta bort den musikaliska poäng, klicka bara detta band och tryck på Delete-tangenten.

Du kan också lägga till din egen berättarröst spår till filmen - klicka på Record berättarröst på fliken Hem. Skivan och Stop knapparna fungerar precis som den gamla kassettbandspelare som är ackumulera damm i garderoben.