Vad bör jag tänka på när man väljer en bank?

February 14

Att välja en bank är ett viktigt beslut. Många människor skulle vilja ta en enda bank och hålla fast vid det för resten av livet, så det är en bra idé att ta tid och tänka på dina behov innan du väljer en bank. Genom att etablera det du vet att du behöver i en bank, kan du begränsa dina val. När du väljer en bank, se till att samla in information från flera banker så att du kan granska den på fritiden, och alltid kontrollera att se till att banken är försäkrad, som du vill att dina pengar på insättning för att vara säkra.

En viktig fråga för många människor när man väljer en bank är tillgänglighet och tillgång. Om du reser en hel del, till exempel, kommer du ha en bank med ett omfattande gren och Automatic Teller Machine (ATM) nätverk. Om du har ett tight schema, kanske du vill ha en bank som erbjuder utökade timmar, eller är öppen på helgerna. Du kanske också vill tänka på att välja en bank som är en snabb promenad från hemmet eller arbetet, vilket gör bank mycket enkelt för dig.

Du bör också fråga dig själv hur du vill sätta in pengar på banken. De flesta banker erbjuder både kontroll och sparkonton, som får förses olika nivåer av intresse. Vissa banker kräver också en minsta insättning, vilket är en viktig faktor om du är på en stram budget. Samtidigt tänka på de typer av konton som du vill, kan du tänka på hur många kontroller som du skriver varje månad, och om du behöver extra tjänster som resecheckar, direkt insättning, eller en betal / kreditkort.

Många människor gillar att göra sina bank online eller via telefon. Om detta är viktigt för dig, ta reda på om bankerna du är intresserad av erbjudandet dessa tjänster, och om extra avgifter införs. Du kanske också vill utforska deras online gränssnitt, för att se om du eller inte gillar att använda det. Samtidigt som man ber om avgifter för dessa tjänster, bör du kontrollera om allmänna bankavgifter samt, eftersom dessa kan variera från gratis till ganska dyr, beroende på bank.

Slutligen bör du tänka på hur du kommer att använda banken. Om du väljer en bank för personliga konton och ingenting annat, kan dina behov vara annorlunda än någon som behöver en bank för ett företagskonto också. Dessutom kan du överväga om du vill ha alternativ såsom en inteckning eller billån via din bank. Centralisera dina konton på ett ställe kan vara bekvämt, och du kanske kan få en bättre affär.

Om du inte reser mycket och du vill stödja din lokala samhället, kanske du vill överväga en Credit Union. Kreditkassor hålla sina investeringar lokalt, bygga en starkare och bättre gemenskap med de medel som deponerats där. Ibland kan en Credit Union erbjuda bättre ränta än en konventionell bank och kreditkassor kan också erbjuda kontroll konton och andra funktioner som är förknippade med regelbunden bank. Kreditkassor tenderar också att investera mer etiskt än stora bankaktiebolag, om detta ett bekymmer.

  • De flesta banker erbjuder kontroll och sparkonton, som får förses olika nivåer av intresse.
  • Bekvämlighet är en viktig faktor när man väljer en bank.
  • Vissa banker införa restriktioner för sparkonton, såsom införande av en minsta balans.
  • Kreditkassor hålla sina investeringar lokalt, och bidra till de samhällen där de är belägna.
  • Kontroll konton är en av de vanligaste banktjänsterna.