Vad finns i en Leopard Habitat?

January 23

Leopard livsmiljö är varierande på grund av det faktum att djuret var en gång fördelas över en stor del av jorden. Detta har förändrats under de senaste decennierna på grund av spridningen av civilisationen och jaktmetoder, men att de fortfarande övergriper hela södra Afrika, delar av Mellanöstern, och regioner i Asien, som Ryssland, Kina och Mongoliet. Deras omfattande närvaro i dessa regioner innebär att leoparder dela den naturliga världen med många av jordens största varelser, såsom elefanter, lejon och apor. De miljöförhållanden för en leopard livsmiljö kan variera från gräsmark savann i Afrika till tropiska djungelområden i Indien, och de snöklädda bergen i Himalaya i Asien.

Genom att titta på enskilda arter av leopard, är det lättare att avgöra vad som finns i en leopard livsmiljö. Snöleoparden livsmiljö är en robust en av isolerade bergskedjor över 9840 fot (3000 meter) över havet. Vegetation kan gles här, och terrängen är vanligtvis en förrädisk blandning av klippor och branta klyftor. Trädgränsen i Himalaya, över vilken träd upphör att växa, är cirka 10.000 till 12.000 fot (3.048 till 3658 meter), så snöleoparden och dess kusin i regionen, den trädleopard, lever i en miljö med lite skydd från stormar eller vind. Andra stora vilda djur som bebor området inkluderar Himalayan brunbjörn, den röda pandan, och geten antilop.

En till synes föredragen typ av leopard livsmiljö är att bush och vattendrag skog, där tjock undervegetation finns. Detta beror delvis på det faktum att leoparder sömn och söka skydd under dagen, både i de grenar av träd samt tjocka buskar. De är i stort sett natt och ensamma varelser, vilket ger dem ett visst skydd mot andra stora rovdjur. Till skillnad från lejon och tigrar, är en leopard diet ofta baserade på mindre djur, såsom kaniner, fåglar och apor. Den varierande djurliv för mycket av gräsmarker i Afrika är därför en idealisk jaktmark och varmt klimat där de fortfarande frodas.

En leopard livsmiljö där djuren inte ses ofta på grund av naturliga omslaget är att tropiska regnskogar. De är i själva verket den enda stora kattarter som lever i både regnskog och ökenområden. En av anledningarna till detta är att de har en kost som är mycket mer anpassningsbar än de flesta andra stora rovdjur. Leoparder kan leva på allt från däggdjur till reptiler och fåglar, och kan samexistera med ett stort utbud av andra varelser, inklusive närhet till bebyggelse. Andra fördelar som gör en leopard livsmiljö en av dussintals typer av miljöer inkluderar de fakta som de är mobila, inte territoriella varelser, och att leopard avel oftast bara producerar 02:58 avkommor som mest.

  • Vissa leopard miljöer är i de snöklädda bergen i Himalaya.
  • Leoparder är trädlevande stora katter som hör till arten Panthera Pardus.